Nederland 🇳🇱 dag 18-20

Gepubliceerd op 5 augustus 2021 om 20:00

Uddel, nog nooit van gehoord. Het is een klein dorp wat bij de gemeente Apeldoorn hoort en is al genoemd in 792 in de geschiedenis boeken. Dus best oud zeg maar.

Op de weg ernaar toe hebben we regen onderweg maar eenmaal op de plaats van bestemming is het droog en redelijk zonnig. We worden hartelijk ontvangen en mogen zelf kiezen waar we willen staan, we kiezen voor een plek vlak bij de uitgang aan de zijkant zodat we snel met de honden weg kunnen.

Als alles staat pakken we de fiets en gaan het het dichts bij zijnde dorp, Garderen op zon 3,5 km afstand, we hadden niet verwacht dat het daar zo toeristisch zou zijn. We doen nog wat kleine boodschapjes ,we pinnen geld om de camping te betalen en gaan op het gemakje terug. We staan in een rijtje met campers en omdat we op de uitgang zitten komen er heel wat mensen voor bij met honden en fietsen.
Op de camping is een rustpunt, zoals dat heet, dat zijn rustpunten die langs fietsroutes liggen, daar kan je koffie en thee drinken en soms zelfs wat eten. Je kunt deze punten vinden op www.rust.nu , ik had er nog nooit van gehoord maar als je op de site kijkt zijn er heel veel mensen aangesloten en kun je overal even rusten.

Na het eten gaan we een stuk lopen met de honden, we lopen vanuit de camping een zandpad op en belanden dan in de bossen van de Veluwe, hoe relaxt is dat!!!

Dag 2, begint rustig zoals iedere ochtend. We pakken de fiets en gaan op zoek naar Geocaching Een hobby die we regelmatig doen maar nog niet hadden gedaan in deze vakantie periode.

Ik moet toegeven dat dat niet handig is met 3 honden op de fiets, ze hebben geen rust in de reet en willen alleen maar rennen, op de teckel na dan die zit in zijn mandje. Maar goed toch weer een paar caches gevonden en gelogd.

In de middag besluiten we nog een even weg te gaan en vertrekken op de fiets naar het Uddelermeer. Dat ligt zo'n 2.7 km van de camping. We hopen dat de honden even kunnen zwemmen want het is erg warm voor ze vandaag. Eenmaal daar parkeren we onze fietsen en gaan naar het meer, je had er twee plekjes om bij het water te komen bij het eerste plekje waren mensen en bij het tweede niet dus daar de honden even los gelaten. We kwamen er al snel achter dat we ze niet in het water moesten laten, er kwam een lucht vanaf pfffffffff. Beter van niet dus, aan de overkant van de straat (waar onze fietsen stonden) had je nog een bos met een los-loop gebied, nou dan doen we dat zo kunnen ze toch nog even wat energie lozen.

We drinken nog een kopje koffie met een gebakje en dan gaat het regenen, klein buitje dus we gaan toch maar op pad. Het stopt met zachtjes regenen en wij fietsen wat harder, tot op onze onderbroek waren we kletsnat. Jammer hoor....

Bij de camper aangekomen zien we de luifel helemaal scheef staan, hij stond waterpas en het water kon er dus niet van af, Marco haalt snel al het water eraf en zetten hem iets schijn zodat het water er wel af kan lopen. Leermomentje voor een volgende keer, of schuin of de luifel draaien we in.

Maar goed, alles was gelukkig goed gekomen, wij even douchen en daarna een filmpje gekeken om zo de avond te vullen.

Dag 3. We gaan met de fiets naar Uddel even kijken wat het centrum te bieden heeft. Nou dat was een eetcafe en heel veel kerken maar een centrum was er niet. Nou geeft niet, even wat gedronken en een leuke route uitgezet op route.nl, zo fietsen we weer langs heel veel mooie huizen. In de middag doen we rustig aan doen nog een wandeling in het bos bij de camping en maken ons gereed voor het vertrek van morgen.
Het einde van de vakantie is nu echt wel een feit en we moeten de balans opmaken.

  • Honden gaan niet meer mee met de 'grote' vakantie.
  • We hebben gas genoeg bij voor 4 weken vakantie.
  • Fietsen mee is ideaal.
  • We blijven minimaal 2 nachten op een camping (mits we niet op doorreis zijn).

Kampeerboerderij Meerveld (Uddel)

Garderensemolenweg 77
3888NA Uddel

campingmeerveld.nl

Uddel is een dorp in de Nederlandse provincie Gelderland, en het ligt op de Veluwe, in de gemeente Apeldoorn. Het dorp met de directe omgeving heeft 3330 inwoners. Het dorp heeft religieus en politiek alle kenmerken van de Bijbelgordel. De eerste vermelding van Uddel dateert uit 792, als de nederzetting Uttiloch. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.