Weekend Plasmolen

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 20:00

Het was weer eens tijd om op pad te gaan, na een week mooi weer hadden we er flink zin in. Even helemaal niks, nou ja niks, ik had nog wat voor school te doen maar voor de rest...

We hadden de camper donderdag avond al opgehaald en konden dus vrijdag ochtend al beginnen met inruimen en  toen Marco zijn werk klaar was en de laptop dicht konden we vertrekken naar het plaatsje Plasmolen. Net onder de rook van Nijmegen in 4-daagse omgeving.

De heen weg was druilerig weer en we reden van file naar file en het werd later en later. Rond 5 uur waren we op de camping en konden kiezen waar we wilde staan. Mooi plekje gevonden niet te ver van alles af en rustig (op het verkeer na dan).

Na het inchecken en de avond maaltijd gingen we nog een stukje lopen, van mijn werk was gevraagd aan ieder medewerker om de ommetjes app te downloaden om wat fitter te worden ( van de hersenstichting) daar kan je dan registreren wat en dat is dan weer een soort van competitie met collega's en teams van de regio. Ben benieuwd, ik heb hem in ieder geval aangezet. Een rondje om de Mookerplassen.

De volgende dag, dus zaterdag, zijn we op de fiets naar Nijmegen gegaan, dat was ongeveer 15 km fietsen dus dat viel reuze mee. Onze fietsen konden we neer zetten bij een bewaakte fietsenstalling en dat is altijd wel een prettig idee.

Maar wat is Nijmegen een leuke stad, vol met leuke winkeltjes en terrassen, veel studenten en gezelligheid. Het was markt dus dat brengt ook altijd wel wat sfeer mee. We zijn begonnen met een heerlijk bakkie koffie en een stukje appelgebak, als lunch een heerlijke soto soep en op de terug weg nog een lekker sappie (omdat het regende).

Op de terug weg kregen we dus een flinke plons water op ons dak waardoor we even gingen schuilen bij een koffie tentje, ook weer heerlijk. Nog even een pitstop bij de supermarkt voor een stokbroodje en een salade want vanavond gaan we de nieuwe bbq testen, een Skotti grill.

Zondagochtend, we waren voor ons doen erg laat uit bed maar dat mag de pret niet drukken. Eerst ff een bakkie en een heerlijk afbakbroodje!

We mochten langer blijven en hadden dus alle tijd, hup op de fiets en naar Cuijk daarvoor moesten we wel met de cruise boot mee. 

Daar even een rondje gedaan en uiteraard even op een terrasje gezeten, waar het hockey team voor de wedstrijd samen kwam en er nog wat katers verwerkt moesten wordenšŸ¤£šŸ¤£. 
Terug naar de camping, betalen, inpakken, lozen en weg. Wat een lekker weekendje weer en wat een klantvriendelijkheid van de camping eigenaren die ons uitzwaaide!!

Cafe De Derde Kamer
Grote Markt 34
6511KB Nijmegen

cafedederdekamer.nl

New Dutch Streetfood
Marikenstraat 46-48
6511PX Nijmegen

newdutchstreetfood.nl/

Coffyn koffiehuis en Branderij
Rijksweg 65
6581EE Malden

coffyn.nl/

Foodstore Taurus
Grotestraat 58
5431DL Cuijk

eetintaurus.nl/

Camping De Geuldert
Schildersweg 4
6586AL Plasmolen

degeuldert.nl/

Plasmolen is een dorp in de gemeente Mook en Middelaar, in de provincie Limburg in Nederland. Op 1 januari 2021 telde het dorp 310 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.