Duitsland 🇩🇪 dag 7

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 20:00

Vandaag begint de dag met regen en houdt volgens buienradar niet meer op vandaag. We hebben geen zin om nat te worden en de Rummikub zijn we ook beu. Wat wordt het dan.... beetje keutelen maar. Beetje lezen, puzzeltje maken, tekenen in mijn bulletjournal. We vermaken ons wel. 

We genieten van een lekker home Made lunch en besluiten om toch nog Trier in te gaan voor het diner. 
En zo geschiede het, we maken ons klaar om naar de stad te gaan en wonderbaarlijk is het droog. We navigeren naar het restaurant wat we in gedachte hadden en zetten onze fietsen vast.

We worden ontvangen door 2 Duitse heren die ons naar onze plek begeleiden, we krijgen de drank kaart en de menukaart ligt als een placemat op tafel. We bestellen een biertje en een wijntje en bekijken de kaart. Wat een variatie aan gerechten hebben ze hier, vooral mit kartoffelen. We nemen een voorgerecht van kartoffeldip en voor Marco een kartoffelsuppe mit bratwürst, daarna gaan we over op de schnitzels.

De schnitzel was een feestje, 

„Schnitzel Therapie“ auf Bratkartoffeln, 3 kleine  schnitzels met bearnaisesaus, peterselie boter en pepersaus en voor mij de Ratsherrenschnitzel met champignons, Spiegelei en gebakken aardappels.

Dit geheel romen we af met een heerlijk dessert en speciaal voor Margreet de foto met mij aan een wijntje, kijken of ze het leest 😉.

We maken nog een rondje door de stad op de fiets want het is Trier en daar is altijd wat te doen. Via een kleine omweg komen we weer op de camping en is onze dag toch nog geslaagd. Morgen is het weer opruimen en terug naar huis, de mini vakantie zit er al weer op. We hebben wel al besloten dat we dit volgend jaar toch maar weer moeten plannen. Niet perse hier maar wel lekker een week eruit, zonder de honden.

Kartoffel Restaurant Kiste
Fahrstraße 13 – 14
54290 Trier

kistetrier 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.