Romige gnocchi met kip en bacon tomaat

Gepubliceerd op 19 februari 2025 om 22:33

Ingrediënten (voor 2 personen):

200 gram in blokjes gesneden kipfilet

1 thl gerookte paprikapoeder

Zout naar smaak

Peper naar smaak

1 thl Italiaanse kruiden

60 gr mager spekblokjes

400 gr verse gnocchi

1 thl gehakte knoflook

1 etl tomatenpuree

½ thl gehakte chilipeper

60 gr roomkaas light knoflook en kruiden

200 ml kippenbouillon

10 gr geraspte Parmezaanse kaas

Een paar takjes peterselie fijngehakt

 

Begin met het op smaak brengen van de kip met de gerookte paprika, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak. Opzijzetten.

 

Voeg het in blokjes gesneden spek toe aan een pan en bak 4-5 minuten tot het gaar is. Eenmaal gaar, uit de pan halen en aan de kant zetten.

 

Voeg in dezelfde pan de in blokjes gesneden kip toe. Bak tot het gaar is.

 

Optioneel, maar ik raad aan om de gnocchi een paar minuten in de pan te bakken.

 

Zodra de kip gaar is, voeg je de gehakte knoflook een minuut toe, voordat je de tomatenpuree, gehakte chilipepers, roomkaas en kippenbouillon toevoegt. Meng goed om te combineren voordat je de gnocchi toevoegt. Zet het vuur nog een paar minuten terug tot de gnocchi volledig gaar is.

 

Roer de Parmezaanse kaas en de helft van de gehakte peterselie erdoor.

 

Serveer met de spekblokjes erop en de overgebleven verse peterselie


Calorieën per portie: 536 | Eiwit: 47,5g | Vet: 9,8g | Koolhydraten: 64,8g

9 oktober 2024, insta Alexskitchenbangers

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.