
Ingrediënten (voor 2 personen):
200 gram in blokjes gesneden kipfilet
1 thl gerookte paprikapoeder
Zout naar smaak
Peper naar smaak
1 thl Italiaanse kruiden
60 gr mager spekblokjes
400 gr verse gnocchi
1 thl gehakte knoflook
1 etl tomatenpuree
½ thl gehakte chilipeper
60 gr roomkaas light knoflook en kruiden
200 ml kippenbouillon
10 gr geraspte Parmezaanse kaas
Een paar takjes peterselie fijngehakt
Begin met het op smaak brengen van de kip met de gerookte paprika, Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak. Opzijzetten.
Voeg het in blokjes gesneden spek toe aan een pan en bak 4-5 minuten tot het gaar is. Eenmaal gaar, uit de pan halen en aan de kant zetten.
Voeg in dezelfde pan de in blokjes gesneden kip toe. Bak tot het gaar is.
Optioneel, maar ik raad aan om de gnocchi een paar minuten in de pan te bakken.
Zodra de kip gaar is, voeg je de gehakte knoflook een minuut toe, voordat je de tomatenpuree, gehakte chilipepers, roomkaas en kippenbouillon toevoegt. Meng goed om te combineren voordat je de gnocchi toevoegt. Zet het vuur nog een paar minuten terug tot de gnocchi volledig gaar is.
Roer de Parmezaanse kaas en de helft van de gehakte peterselie erdoor.
Serveer met de spekblokjes erop en de overgebleven verse peterselie
Calorieën per portie: 536 | Eiwit: 47,5g | Vet: 9,8g | Koolhydraten: 64,8g
9 oktober 2024, insta Alexskitchenbangers
Reactie plaatsen
Reacties