Pasta Bolognese

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 22:00

250 gr. rundergehakt
100 gr. gerookte spekjes
1 gesnipperde ui
2 teentje knoflook
1 blik tomaten in stukjes
wat geraspte kaas
peper, zout, Italiaanse kruiden naar smaak

Pasta naar keuze, dit kan zijn macaroni, spaghetti, penne oid. Ik heb een maatbeker van het voedingscentrum en kan precies afmeten hoeveel ik nodig heb voor 2 personen.

Ik hoor onze Italiaanse buurman Luciano al zeggen, dat is geen Bolognesesaus maar ja ik ben geen Italiaan en kom niet uit Bologna. Maar dit is mijn Bolognese saus.

Fruit het uitje en de knoflook in de wok of hapjespan tot ze glazig zijn, voeg dan de knoflook het gehakt, de spekjes en de kruiden toe. Goed roeren zodat het gehakt rul is en bruin dan voeg je de tomaten toe en laat dit alles minimaal 20 minuten sudderen zodat alle smaken kunnen mengen met elkaar.

Kook in de tussentijd je pasta zodat alles tegelijkertijd klaar is.

Lekker met een frisse salade en stokbrood

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.