Nederland 🇳🇱 dag 1

Gepubliceerd op 17 juli 2021 om 20:00

Zo, heerlijk de vakantie is begonnen. Onze eerste wereld reis is een feit. Rondje Nederland begint in Goeree Overflakkee in het dorp ACHTHUIZEN.

Volgens wikipedia bestaat het dorp al een behoorlijke tijd en heeft al diverse namen gekend in 2020 woonde er zo'n 1085 mensen en er staan 2 rijksmonumenten de rooms-katholieke kerk uit 1846 en een korenmolen van het type stellingmolen uit 1852. maar goed genoeg geschiedenis nu verder.

Nu is het vanaf onze woonplaats slechts een uurtje rijden naar Achthuizen, dus snel even gekeken op de site van de camping hoe laat het ontvangst comité voor ons geregeld is. Een snel telefoontje leert ons dat we er om 13.00 uur terecht kunnen. Ideaal, camper staat bepakt en bezakt voor de deur, water is geladen en onderweg kunnen we even brandstof tanken. Dus honden erin en we zijn op pad. Na een kwartier rijden begint onze hond Jet al te piepen, het duurt haar te lang, of ze moet plassen. We nemen geen risico en besluiten even, net na de Zeelandbrug ,een plaspauze op de carpoolplaats voor de hond in te lassen. Bleek geen overbodige luxe! We vervolgen onze reis met de raampjes open en de zon vol op ons bolletje. 

We staan op camping de Kastanje Hoeve en worden daar hartelijk ontvangen door Aad, hij verteld waar we mogen staan en geeft een korte uitleg over het terrein. Het is een mooie rustige netjes bijgehouden camping, we hebben een mooi plekje, de honden gaan al tekeer in de camper omdat het te lang duurt voor ze eruit mogen maar goed even geduld en dan mogen ze lekker buiten liggen.

Na dat we gesetteld zijn kijk ik even rond op de camping, 2 nette wc's en 2 nette douches zijn er, met de waarschuwing dat het water erg heet is. Marco maakt wat drone opnames van de camping, van boven ziet het er altijd heel anders uit lijkt wel.

In de avond gaan we een rondje wandelen met de honden richting de kust, schijnt een kilometer of 4 te zijn en dan komen we bij een haventje uit. Nou dat viel toch wel wat tegen, honden zijn wel helemaal uitgeteld na de wandeling.  Lekker bakje koffie en een rustig avondje tegemoet. Wat een relaxte eerste dag!!!

Mini-Camping Kastanjehoeve GO
Zandweg p/a Galatheseweg 2
3256LE Achthuizen

kastanjehoevego.nl

Achthuizen is een klein dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het dorp heeft 1.120 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.