Nederland 🇳🇱 dag 2

Gepubliceerd op 18 juli 2021 om 20:00

Na een roerige nacht eerst even een bakje koffie, Marco gaat nog een rondje met de honden en ik bak de kaiserbroodjes af in de oven. De aroma van de koffie en de broodjes geeft een heerlijk vakantie gevoel. 

Na het ontbijt de boel afwassen en inpakken, nog een laatste rondje met de honden en "off we go".

Nu de vraag hoe lang houdt die kleine grijze draak het uit zonder te plassen en piepen, ik moet zeggen dat viel niet tegen. Pas toen we bij Zaandam in de buurt waren werd madame wakker en begon te piepen. Dan rijdt je op de snel weg en moet je op zoek naar een plekje waar ze even kunnen lopen. Dat vonden we in Twiske-waterland een super mooi gebied met van allerlei activiteiten om te doen. Ook wandelen met je hond, voor mijn gevoel waren we met 15 minuten terug bij de camper maar we hadden toch een flinke wandeling gemaakt van 50 minuten. Honden waren weer uit!!!

Het laatste stukje rijden naar de volgende camping wat zo gepiept en we hadden de mazzel dat we wat eerder op onze plek mochten staan, alles was geregeld bij de receptie zelfs het gastbezoek van onze zoon. Broodjes besteld voor de volgende dag en wat ijsjes voor in de vriezer.

Na even relaxen op onze plek en kijken waar de toiletten en de douches zijn gaan we weer op pad met de honden. Lijkt wel een honden entertainment vakantie ;).

Vlak bij de camping is het Streekbos met mooie wandelroutes, halverwege onze route komen we bij een speciaal honden-zwemplek, wij hadden uiteraard niets bij om te gooien zodat Tess het water in zou gaan. Rondom het park en in het park waren veel bootjes op het water wat dan weer het ultieme gevoel geeft van zomer in mijn ogen.

Bij terugkomst even lekker genieten van alles, de honden zijn nog wat druk maar kunnen af en toe ook nog wel even rustig gaan liggen. Rond 17:00 komt Niek, we hebben lekker bij gekletst en gegeten, samen nog een klein rondje door het bos en Niek gaat weer terug naar Den Helder. Het is nog te vroeg om te gaan slapen de honden willen de camper in die zijn helemaal gesloopt.

Wij gooien het mes op tafel en de  Rummikub wordt uitgepakt. Na een avond vol nederlagen voor Marco doen we nog een laatste rondje met de honden alvorens we gaan douchen en ons bed induiken. na een half uur slaat de airco aan en een koele bries komt ons tegemoet, geen overbodige luxe want het wordt toch snel warm in de camper.  

Volgende morgen nog even op de fiets naar Enkhuizen, dit is nog geen 3 kilometer dus goed te doen voor de honden, Sam lekker in zijn mandje achterop. Winkels zijn dicht maar toch even leuk gewandeld en kunnen snuiven aan de oude gebouwen die er staan. Daarna hup de camper in en op naar Sneek.

Camping de Gouwe Stek
De Gouw 11
1611 BS Bovenkarspel

degouwestek

Bovenkarspel is een dorp in de gemeente Stede Broec, in de regio West-Friesland, in de provincie Noord-Holland. Het dorp heeft bijna 10.180 inwoners, maar de bebouwing van Bovenkarspel is vandaag de dag volledig samengesmolten met die van Grootebroek, zodat beide dorpen in feite één woonkern vormen. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.