Noordkaap πŸ‡ΈπŸ‡ͺ dag 3

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 20:00

Na een bakje koffie en een bakje griekse yoghurt konden we er weer tegen aan, de regen kwam ons weer vergezellen maar dat mocht de pret niet drukken.

Onder weg was het erg rustig en konden daarom ook lekker door tuffen, met een tussenstop voor een bakje koffie is het goed te doen. We stonden op een leuke stek bij een restaurang genaamd Dutch Mountain en als je dan gaat googlen kom je er achter dat dit van Nederlanders is, helaas voor ons ging deze pas om 10:00 uur open en waren wij er om 09:00 uur.

Gisteren hadden we al uitgezocht wat we onderweg zouden gaan doen, we moesten boodschappen, Marco wilde graag naar de Biltema en ik naar de Dollarstore. Dat zou dan ook onze eerste stop zijn in Mora, daarna naar het plaatsje Nusnås voor de bekende Dalarna paardjes.

Nadat we bij Biltema (soort van grote doe het zelf zaak met alles voor auto's, boten, kamperen, jagen, fietsen, klussen enz. enz.) en hier een waterdichte tas hadden gescoord, voor het geval we in een kano/kajak belanden kwamen we bij de Dollar store terecht. Dit is een kruising van Xenos, Zeeman en de Action. We hadden hier niets nodig en toch kom je weer met een mandje vol thuis. Hierna volgde het 'gewone' boodschappen rondje bij de ICA waar we de levensmiddelen hebben gekocht. Alles in de camper geladen, en we waren net op tijd want het gespetter van de regen ging over in grote mensen druppels. Was erg blij dat we lekker droog zaten. Vervolgens de weg vervolgt naar het plaatsje Nusnäs waar de bekende houten handgeschilderde Dalapaardjes worden gemaakt. Er staan hier een tweetal werkplaatsen en wat winkeltjes dus souveniers genoeg. 

Hierna de rit naar de camping waar we zouden overnachten. We kwamen rond 15:00 uur aan, en gelukkig hadden ze nog een plekje aan het Orsasjön, stroom aangekoppeld en hier kunnen we ook chemisch toilet en grijs water storten en drinkwater innemen. De camping wordt beheerd door een jong Nederlands echtpaar. Ook hebben ze op de camping een klein winkeltje en aangezien wij de eieren waren vergeten, hebben we deze hier meegenomen. Patty besteld een doosje eiers, en ze vroegen meteen of we uit Zeeland kwamen. Toen Patty vertelde dat we uit Vlissingen komen, stonden ze wel raar te kijken want de beheerders kwamen ook uit Vlissingen en woonde een wijk naast ons!!!!! Klein wereldje.
Ook meteen maar een verse pizza besteld met rendiervlees want we waren er toch. Na de heerlijke pizza en Patty's heerlijk roerbak groenten met garnalen heb ik met de drone nog wat opnamens gemaakt maar het weertje betrok, wind stak op en donkere wolken waren alweer in aantocht, dus alles weer opgeruimd en lekker de camper in. 

Kilomerstand 115078

393 km

Wokgarnalen met groenten, noedels en woksaus.

Mora

  • Dalahorse factory

 www.nilsolsson.se
edåkersvägen 17
79277 Nusnäs

Campercontact:

http://vamabadetscamping.se/nl/home-nl/

Våmåbadsvägen 51

792 96, Våmhus, Zweden

sidecode:55967

Våmhus is een plaats in de gemeente Mora in het landschap Dalarna en de provincie Dalarnas län in Zweden. De plaats heeft 880 inwoners en een oppervlakte van 175 hectare. De plaats ligt aan de noordwest oever van het meer Orsasjön, aan de overkant van dit meer ligt de plaats Orsa. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.