Noordkaap 🇳🇴 dag 23

Gepubliceerd op 24 juli 2022 om 20:00

Een rustdag op de camping is eigenlijk een verkapte was dag, ja soms moet dat ook even. Camper soppen van binnen, wasje doen en even lekker niksen.

We zouden eerst nog even met de fiets naar het centrum gaan van Elverum, het is zondag en je raad het al... alles dicht. Maar ons kent ons en we fietsen lekker een stukje en genieten van het mooie en benauwde weer.

Langs de kant van de weg staat een bord skogmuseet, geen idee wat voor een museum dat was maar we gingen toch even kijken. 

De vertaling zegt een woudmuseum, dus we gaan naar binnen en zien daar de hele geschiedenis van de hout handel van Noorwegen. Welke dieren er in het bos en de meren leven. waarom er overal zoveel verschillende hutten zijn gebouwd en hoe het hout vervoerd werd.

Door dat het museum verdeelt was in twee grote gebouwen en een stuk openlucht museum lopen via twee bruggen van de ene naar de andere met daar tussen veel verschillende huisjes hoe deze vroeger waren. In het tweede gedeelte wordt er uitleg gedaan over de Roma's die in Noorwegen wonen en hoe ze daar mee omgingen tot 1974. Poeh, dat is niet best en ik denk ook iets waar de Noor niet trots op is.

Na onze culturele uitspatting gaan we terug, doen de was en genieten van de rust. We spelen nog een potje rummikub en 's avonds eten we wraps. Er is goede internet en slecht weer dus we kijken via HBO+ een serie die Fringe heet. Tot we het beu zijn en naar bed gaan. Morgen op naar Oslo!

Elverum is een gemeente in de Noorse provincie Innlandet. De gemeente telde 21.086 inwoners in januari 2017. Het gemeentebestuur is gevestigd in de gelijknamige plaats. Wikipedia

skogmus.no/

Solørvegen 151

2407 Elverum

 

Wraps met kip

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.