Noordkaap 🇳🇴 dag 22

Gepubliceerd op 23 juli 2022 om 20:00

Na dat we heerlijk hebben uitgeslapen ( ja alweer) gaan we weer rustig op weg naar het zuiden.

Gisterenavond vond ik een foto van een gigantische grote eland die in de buurt zou moeten staan van de camping. Dus we gaan eerst opzoek naar dat monster. Nog geen 8 minuten rijden vanaf de camping vinden we hem, niet dat je hem kan missen. Wat een enorm groot glimmend en mooi beeld is dat.

We rijden terug richting de camping om vervolgens weer op de route te komen die we hadden gepland. We rijden via Atna naar Ringebu over het skjerdingen een natuur en jachtgebied. Op 1145 meter hoogte is een bergmeer met de naam Åsdalstjørna, waar we heerlijk hebben ontbeten en genoten van de rust en het mooie uitzicht. Marco maakt daar ook nog wat droneshots.

Het laatste stuk van de route is niet geasfalteert of heel slecht en gaan daarom voorzichtig naar beneden. We komen uit in het dorp Ringebu, wat we rechts laten liggen en onze weg volgen naar Lillehammer, onderweg rijden we langs een rivier die uit komt bij het grootste meer van Noorwegen. Ook hier genieten we van de omgeving waar we door rijden, toch weer heel anders dan de rit van gisteren.
In Lillehammer hadden we een gratis parkeerplaats gevonden voor campers en zouden met de fiets de stad gaan verkennen. Echter moesten we zo omhoog met de camper dat we zijn gaan lopen, de weg naar het centrum was nog geen kilometer maar wel stijl omhoog, of naar beneden het is maar net van welke kant je het bekijkt.

We lopen richting het stadscentrum en zien overal om ons heen wel wat restanten van de olympische spelen. Niet overdreven maar het is wel aanwezig, nu is het vooral een geliefd wintersportgebied voor Noren en Zweden.

Na een heerlijke lunch gaan we terug naar de camper en passen onze route aan, we gaan naar een camping die eerder op de route ligt  om daar 2 dagen te blijven. De was moet weer eens gedaan worden en we hebben nog wat spare tijd omdat we maandag in Oslo willen zijn en niet op zondag. De route duurt nog zeker een uur en rijden voor een groot gedeelte langs het meer en we hebben zelfs een stukje snelweg!!!!

We hebben een mooi plekje op de camping en gaan even op de fiets om boodschappen, tenslotte is het vandaag BBQ weer en moeten we er even van genieten. Morgen gaan we kijken of we een kano kunnen huren en gaan met de fiets op onderzoek uit. Voor nu staat mijn mini wasmachine te draaien met onderbroeken en sokken en morgen maar even de handdoeken en een verdwaalt t-shirt, de rest bewaar ik voor thuis.

Kilometerstand 120313

223 km

BBQ-en

 

Camping Elverum

Halfdan Grans veg 6

2407, Elverum, Noorwegen

Sitecode: 43798

www.elverumcamping.no

Lillehammer is de hoofdstad van de Noorse provincie Innlandet. De stad ligt circa 180 km ten noorden van Oslo, aan de noordoever van het Mjøsameer, op circa 180 meter boven zeeniveau. De gemeente Lillehammer is op 1 januari 1838 gesticht en telt 27.718 inwoners. Wikipedia

In 1994 zijn hier de olympische winterspelen gehouden, Nederland heeft hier toen niet veel medailles gehaald.

Mjøsa is het grootste meer in Noorwegen, dat in de provincies Oppland, Hedmark en Akershus ligt. Het ligt in het zuiden van het land. Van de zuidelijkste punt Eidsvoll tot de noordelijkste punt Lillehammer is het meer 117 kilometer lang. Het breedste stuk is 15 kilometer breed. Wikipedia

Linda Bakke heeft net haar vaderland een record gegeven, namelijk die van het grootste beeld ter wereld van een eland. Het beeld is 10 meter hoog en men kan die gaan bewonderen in het dorpje Stor-Elvdal in de regio van Hedmark. thalmaray

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.