Noordkaap ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ด dag 25

Gepubliceerd op 26 juli 2022 om 20:00

Zo, verbazend goed geslapen op de parkeerplaats in Oslo, de parkeerplaats was goed gevuld met campers en we waren een keer niet de eerste die vertrokken.

We hadden besloten om wat verder door te rijden vandaag en daar nog 2 dagen te blijven en dan de laatste avond in Kristiansand door te brengen.

Het weer was prettig vandaag, maar het was wel een flinke kluif om Oslo uit te komen met de camper.

Het eerste gedeelte is snelweg en als we bij de kust zijn gaan we secundair rijden om toch nog een beetje te kunnen genieten van onze vakantie die bijna op een eind is. We rijden vooral door dorpjes, haventjes, rotondes en vluchtheuvels.

We zien aan alles om ons heen dat deze regio veel Viking geschiedenis heeft, overal zie je wel gebouwen, musea of standbeelden van en over Vikingen.

Na een flinke rit komen we aan op de camping en staan heerlijk bij het water in het zonnetje, we genieten van de rust en als het tijd is om te gaan eten zet Marco de BBQ aan en ik doe wat friet in de oven, heerlijk weer!!!

Een lekkere dag ondanks dat de omgeving (toch nog veel snelweg) niet zo indrukwekkend was als de routes die we al gereden hebben, misschien zijn we een beetje verwend!! Morgen op de fiets naar Grimstad en een kijkje nemen in de haven en het centrum.

Kilometerstand 120787

327 km

BBQ

Morvigsanden Camping

25 Støleveien
4887 Grimstad
Norway๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ธ

morvigsanden.no/ 

Grimstad is een stad in de gemeente Grimstad in de provincie Agder, Noorwegen. De stad is tevens het administratieve centrum van de gemeente. Het is gelegen aan de kust van Skaggerak in Zuid-Noorwegen langs de Groosefjorden, tussen de steden Arendal en Lillesand. Wikipedia

Olaf Gudrodsson, ook Olav de Geirstad-elf, was een half-legendarische koning in Noorwegen. Hij was zoon van Gudrod Halfdansson en Alfhild, en halfbroer van Halfdan de Zwarte. Olaf wordt genoemd in de Ynglingatal. In de tijd van Olaf was Noorwegen verdeeld in een aantal kleine koninkrijken. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.