Noordkaap 🇳🇴 dag 26

Gepubliceerd op 27 juli 2022 om 20:00

We liggen goed op schema en daarom blijven we 2 dagen hier op de camping.

De ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan, ons ontbijt werd een brunch en hebben lekker zitten keutelen. Het zonnetje kwam al lekker door en we zaten eigenlijk prima op de camping.

Maar we hadden gisteren afgesproken om op de fiets naar Grimstad te gaan, geen idee wat er te doen is of hoe groot het is, we zien het wel.

Een flinke klim de camping af, niets is vlak trouwens, en daarna nog een klim en daarna een afdaling enz enz enz, tot we in Grimstad aankwamen. Nat van het zweet gaan we op ontdekking uit en we zien een leuk havenstadje te voorschijn komen.

We lopen lekker door het dorpje heen en genieten van een ijsje bij de haven. Ondertussen zijn onze t-shirts weer droog.

Maar dit had ik niet verwacht, een heel levendig havenstadje met van allerlei leuke winkeltjes en een heuse shoppingmall ( in aanbouw).

We slenteren nog wat door en na een terrasje gaan we weer terug naar de camping. En daar gaan we weer, flinke klim en weer een afdaling, weer een klim enz enz enz, tot we op de camping aankomen. Het is rond de 25 graden en de zee lonkt en roept me. Iedereen die mij een beetje kent snapt dat de zee mij niet roept mits er zwembadtegeltjes zijn aangebracht. Ik ga daarom ook in de schaduw zitten om bij te komen van de fietstocht en de hitte. 

Toch besluiten we om de plons te wagen, ja ik weet het geen foto geen bewijs, trekken onze zwemkleding aan en gaan het water in. Onze Noorse buurman kijk ons na om te zien of we echt wel gaan, hij was al geweest. Hij vertelde dat door de warme golfstroom hier het water warmer is als elders in Noorwegen, nou ik vond het f@#%^^$% koud. Maar eigenlijk ook wel weer lekker.

Dit is dan ons bewijs, mijn badpak dat te drogen hangt aan de camper.

We gaan maar meteen douchen dan hebben we dat ook maar gehad en gaan dan weer verder met relaxen en dat gaat ons goed af vandaag. Een heerlijke dag en hij is nog niet voorbij.

Kilometerstand van de fietstocht van vandaag;

11,6 km

Rode curry met garnalen, zalm en noedels

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.