Weekend Almkerk

Gepubliceerd op 3 september 2023 om 20:00

Ja we mogen weer, ja het is iedere keer als we weg gaan weer een feestje. Deze keer ging ook Niek mee om zijn nieuwe slaapmat en slaapzak te testen. Maud was thuis en had andere plannen (iets met jarig zijn en een feestje hebben met vriendinnen 😉.

 GEFELICITEERD MAUD!

Dit weekend gaan we naar Almkerk gemeente Altena, een plaatsje midden in de Biesbosch en de bijbelbelt en dat laatste betekent altijd wel dat het netjes is en de mensen vriendelijk. We vertrekken rond 12:00 en rollen uiteraard in de file gelukkig valt het al met al mee en zijn rond 13:20 op de camping. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen onze plek aangewezen.

Nadat alles staat doen we een rondje met de honden, om de hoek van de camping is een mooi wandelpad, het enig nadeel is dat het gras heel hoog staat en erg nat is. Mijn broekspijpen zijn dan ook tot halverwege mijn kuiten drijfnat. Gelukkig konden de honden lekker rennen en vliegen dus dat was lekker. Het weer klaarde wat op en we wilde wel BBQ-en, alleen hadden we niet zoveel BBQ-spul bij. Marco en ik gaan op de fiets naar de supermarkt en Niek past op de honden. We fietsen naar het dorp Almkerk wat er weer verbazend leuk uitzag. Niet heel groot maar wel leuk, kleine straatjes maar met de fiets goed te manoeuvreren.

De honden zijn nog niet helemaal klaar en er zit nog te veel energie in om rust te hebben. Marco gaat samen met Niek een stukje fietsen om het batterijtje te legen.

Batterij is leeg!

Zaterdag ochtend zien we niet veel, de hele nacht was het rot weer geweest en 's ochtends was er een flinke mist die laag bleef hangen, geen zuchtje wind en super benauwd. Wat gaat de dag brengen en wat gaan we doen. In de buurt van de camping is niet veel voor de honden en we kijken of er niet misschien wat Geocaches in de buurt zijn en we verzamelen een lijst die we kunnen oppikken. De bekende oppikkers 😉

We lopen naar het plaatsje Waardhuizen en vinden onderweg 3 caches, leuk verstopt maar redelijk snel gevonden. Ons lijstje met gevonden caches wordt dus steeds langer, we zijn niet heel fanatiek hierin maar zo af en toe doen we er een paar en vinden mooie plekjes waar je normaal niet zo snel komt.

Ons teckeltje Sam vind het nog een kilometer of 5 wel welletjes en moeten we bijna voortslepen. We besluiten dan maar om terug te lopen naar de camper, Niek loopt nog een stuk door en zien we later weer. Eenmaal op de camping weten ze niet hoe snel ze op bed moeten gaan liggen om uit te rusten, helemaal out of order.

Marco en ik doen na de lunch nog wat boodschapjes, na de wandeling in de mist en de hoge luchtvochtigheidsgraad zijn we vies van het zweet en moe we gaan om beurten douchen en de rest van de middag houden we ons gemak. Blogje, boekje, puzzeltje en vanavond lekker nasi met sate, heerlijk!!! En als toetje het bekende Rummikub toernooi, deze keer met gastspeler Niek.

Als we na het ontbijt en het afscheid van Niek willen vertrekken op zondagmorgen slipt ons voorwiel vast in de klei. Maar met behulp van (ik geloof de halve camping) andere campinggasten die ons een duwtje gaven waren we toch vlot weg. Uiteraard lagende honden na 2 minuten knock-out op hun bedje.

Weer een lekker weekend achter de rug, volgend weekend hebben we een surprise weekend voor de kids gepland, ben benieuwd wat ze daar van vinden.


Camping Olderhof

Midgraaf 21
4286LZ Almkerk

oldershof

Almkerk is een dorp in de Nederlandse gemeente Altena, gelegen in het Land van Heusden en Altena in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. In Almkerk is het gemeentehuis van Altena gevestigd. Het aantal inwoners bedroeg op 1 januari 2021 3.720. Wikipedia

Waardhuizen is een dorp in de Nederlandse gemeente Altena, provincie Noord-Brabant. Tot 1879 behoorde het tot de gemeente Emmikhoven en Waardhuizen, daarna tot 1973 tot de gemeente Almkerk c.a. en vervolgens tot de fusiegemeente Woudrichem die in 2019 opging in de gemeente Altena. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.