Duitsland 🇩🇪 dag 5

Gepubliceerd op 18 oktober 2023 om 20:00

Het uitslapen gaat steeds beter, vandaag was het al 08:25 dat we uit ons bedje waren. Misschien eind van de vakantie dat het dan lukt om echt uit te slapen, whawha, zal wel niet. 

Vandaag staat op het programma een fietstocht richting Saarburg, maar eerst ontbijt en een bakje koffie.

We fietsen eerst naar de overkant van de Moezel en houden die rechts aan, de fietspaden zijn super en staan goed aangegeven. Langs de spoorbaan richting Konz.

Na alle graffiti en het spoor gaan we de natuur in en rijden op een lekker tempo door, brugje over, sluisje bekijken tot we in Konz zijn en hopen dat we daar een bakje koffie kunnen scoren.

Helaas was Konz nog niet wakker en het centrum afgesloten, we hebben nog een poging gewaagd via de andere kant binnen te komen maar dat lukt ook niet. Wel fietsen we door het "Zonnedael"  van Konz, best leuk overigens.

We fietsen inmiddels langs de Saar en moeten een ommetje maken naar het dorp Kanzem, hier bellen we Opa Henk even om te kijken of hij weet waar we zitten ( we doen altijd een soort "vakantieman waar ben ik?") Helaas voor Opa gaan we niet door voor de koelkast en moeten we het morgen nog maar eens proberen. Na het kleine ommetje komen we uit bij een wegwijzer aan die ons in het warretje bracht, waar moeten we nu naar toe????? Geen probleem gewoon naar Saarburg.

Hier komen ook de druivenranken weer in zicht en voor ons zien we langzaam Saarburg ontpoppen, we fietsen over de lage brug het dorp in, je ziet meteen dat dit een stuk toeristischer is dan enkele dorpjes die we gepasseerd hadden vandaag.

We zetten onze fietsen vast en gaan het dorp in, we zien links een klein steegje waar gezellige geluiden achter vandaan komen en we besluiten daar heen te gaan. Dit bleek een binnen plaatsje te zijn waar de bekende waterval van Saarburg zijn water naar beneden laat kletteren.

Na het zien van dit geweld zijn we toe aan wat eten, we bestellen op ons beste Duits een kop erwtensoep en een kop tomatensoep. Super enthousiaste serveerster en super lekkere soep, het is ook wat frisjes buiten dus iets warms was zeker welkom.

Na dat we ons buikje gevuld hadden lopen we weer een stukje verder en komen bij Turm Belvedere een oude toren uit 1595 een mooie uitkijk plek die over een groot gedeelte van de Saar en Saarburg kan kijken.

Na al dit moois gaan we terug naar de fiets en beginnen aan de terug weg, richting Trier. Onderweg komen we nog langs verschillende dorpjes maar overal lijkt het op een spookstad, iedereen een snipper dag of gewoon niemand thuis. Maar de route leidt ons nu via de andere kant van de Saar weer richting Konz om daar weer aan de andere kant van de Moezel terug te fietsen naar de camping.

Weer een heerlijke dag, vanavond even uitpluizen wat we morgen gaan doen.


Saarburg   

Saarburg is een idyllisch klein stadje aan de Saar, en het middelpunt van een romanistisch rivier en wijngaardlandschap. In het jaar 964 wordt de naam van de stad het eerst genoemd. In dat jaar liet graaf Siegfried von Luxemburg (stichter van Luxemburg-stad) een burcht oprichten. Blikvanger is de ruïne Saarburg, die hoog boven het stadje op een beboste bergrug ligt. Zeer de moeite waard zijn ook de vissers-schippershuisjes in de benedenstad. In de bovenstad vindt u een waterval. De leuk, een zijriviertje van de Saar, stort zich hier 20m naar beneden. Geniet van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes in de stad. Verder is er de oude kerk met een toren uit de 16e eeuw en de Weintraubenmadonna uit de 15e eeuw.

moezeldal

Gaststrätte Brasserie

Am Markt 8

54439 Saarburg

 

Onze route vandaag

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.