Noorwegen 🇳🇴 Dag 14

Gepubliceerd op 25 juli 2024 om 20:00

Vanmorgen vertrokken we weer uit Stavanger, een super mooie stad met veel historie en wij hebben daarvan mogen genieten. Maar nu gaan we weer verder, in eerste instantie zouden we de E39 terug rijden naar Kristiansand en onderweg nog wat stops maken maar dan ga je dezelfde weg heen als terug. Dus besloten we om een andere weg te nemen nu de camper niet meer zoveel uitlaatgassen naar binnen gooit. We rijden over de 450 richting Rysstad en zien wel waar het schip strand. We willen zo'n 75 kilometer maken en dan kijken waar iets leuks is om te overnachten.

Rond half tien rijden we van de camping af en zitten gelijk op de 'snelweg' en na zo'n 40 kilometer komen we op onbekend terrein uit, de 450. De ene wow na de andere kwam weer aan bod en we genieten van wat er na iedere bocht weer te zien is. De weg is goed begaanbaar, niet te smal en langs het water is er genoeg te zien. Over het algemeen zien we niet veel verkeer, maar als je allemaal achter elkaar aanrijdt met flinke afstand zie je ook niemand, tot we even een stop inlassen en toch wel veel verkeer voorbij zien gaan. Campers, caravans en af en toe een personen auto met dakkoffer dus volop toerisme wat voorbij komt.

In de tussentijd zitten we ook een beetje in spanning, Niek moet op dit moment zijn scriptie verdedigen op de TU van Delft en wat heeft hij er hard voor moeten werken om uiteindelijk te komen waar hij altijd al van heeft gedroomd. En nu is het dan zover..... Maar goed hij is nog maar halverwege zijn verdediging dus wij rijden rustig verder.

Onderweg zien we van alles maar ook heel veel watervallen, niet altijd even mooi op de foto te zien maar ze zijn hier in flinke getallen. Soms staan we dan ook weer te kijken als er ineens een soort dorp in het dal ligt en wij al kunnen kijken waar we naar toe moeten. De weg gaat langzaam steeds hoger en onze trouwe camper doet het maar, de lucht die binnen komt is gelukkig zonder uitlaatgassen en tuffen dus rustig door.

Over de hele route komen we schapen tegen die uiteraard niet aan de kant gaan als er een auto aankomt, dus de files die ontstaan op deze smaller wordende weg ligt aan de schapen. We rijden verder en hebben inmiddels de 75 kilometer al lang gepasseerd maar zien niet een leuk plekje om te blijven. Inmiddels zijn we al zo hoog dat we ook nog sneeuw zien liggen, niet gek want we zitten tenslotte in het ski-gebied van Noorwegen. Dan worden we gebeld door onze zoon, en verteld ons dat hij zijn scriptie verdediging met een eindcijfer van een 8 heeft bezegeld, dus nu officieel Master of Science in Aerospace Engineering en mag dus de titel IR. in zijn naam voeren. Wij zijn zo trots als een pauw met het behaalde resultaat!!

Na dit fantastische nieuws rijden we  door tot we in Rysstad zijn en gaan dan op zoek naar een camping en komen aan bij een hotel cq camping en hadden geluk dat er nog een plaatsje was. We staan op een veld ( een hoek van de camping) met eigenlijk alleen maar Nederlanders. Het duurt even voor we een goed plekje hebben maar als we dan staan dan staan we ook. Keurige plaatsen, schoon en net sanitair en als we willen ook nog een restaurant, maar wij eten pasta vanavond (was al uit de vriezer). We doen een poging om wat water bij te vullen met onze eigen tuinslang maar er staat zoveel waterdruk op het leidingnet dat we de kraan maar half open kunnen zetten zonder dat de koppeling er af schiet. Bij nader onderzoek van onze tuinslag zie ik dat onze koppeling zijn beste tijd heeft gehad, dus in Nederland maar voor nieuwe kijken. Buienalarm verteld ons dat het toch nog wel wat kan gaan regenen dus ruimen we de stoelen/tafel en luifel weer op, en maakt Patty een begin met de blog. Zo meteen lekker even douchen, koffietje, game time Hitster en dan lekker ons rek in.

Voor morgen staat er weer een mooie fietsroute op de planning, beetje afhankelijk van het weer maar ons voortschrijdend inzicht verteld ons dat we ook morgen weer een mooie dag tegemoet gaan, aan ons uitzicht zal het in ieder geval niet liggen.

  • Van - naar
    • Stavanger- Rysstad
  • Kilometers 
    • 158 km 
  • Slaapplek
  • Diner
    • Pasta met rodesaus

Rysstad is een dorp in de gemeente Valle in de provincie Agder, Noorwegen. Het dorp ligt aan de rivier de Otra in de Setesdal-vallei. De Noorse rijksweg 9 loopt door het dorp. Het dorp Besteland ligt ongeveer 7 kilometer naar het zuiden en de dorpen Brokke en Hovet liggen ongeveer 3 kilometer naar het noorden. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.