Noorwegen 🇳🇴 Dag 23

Gepubliceerd op 3 augustus 2024 om 20:00

Vanmorgen was het vroeg, heel vroeg, om 02:15 kwamen nog een stuk of 5 campers bij, dat kan wel kloppen want de laatste boot die aankomt is om 01:30. Maar goed onze wekker ging ook vroeg we moesten om 05:00 gaan rijden want de boot werd om 05:30 beladen. Toen we aan kwamen waren ze al bezig met inchecken en konden wij zo aansluiten. 

We hoefde ook maar 10 minuten te wachten tot we de boot op konden rijden en twintig minuten laten zaten we boven in de heerlijke stoelen. Het was koud en iedereen kwam met slaaphoofden boven, sommige zelfs met dekbed en kussen onder hun arm. Best lachwekkend om te zien hoe iedereen nog half slapend zit te wachten tot we aan de overkant zijn, terwijl andere al springend actief zijn en volop babbelen.

De overtocht duurt twee uur en een kwartier en voor we het weten zijn we weer in Denemarken aangekomen. De weg door Denemarken is saai en zien vooral weiland om ons heen met of gras of tarwe. Een paar kleine files in verband met wegwerkzaamheden en we zijn er weer doorheen. Eenmaal in Duitsland rijden we tot voorbij Hamburg van file naar file. Een moeizame rit dus waar we diverse keren flink op de rem moesten omdat andere lagen te snurken achter het stuur. Net na de tweede tunnel in Hamburg zien we aan de andere kant van de weg de auto's volledig stil staan en de passagiers staan buiten hun voertuig, zelf kinderen die aan het voetballen zijn op de weg. Wat is er gebeurt??? Maar dat ze al een tijdje stil stonden was wel duidelijk. Gelukkig konden wij door.

Na Hamburg gaat het een stuk vlotter en hebben Marco en ik van plek gewisseld, maken nog een paar stops onderweg en zijn dan uiteindelijk om 18:30 op de camping, na het inchecken gelijk even  de camper op zijn plaats en eerst even lekker eten want sinds vanmorgen een broodje, een kop koffie en een banaan is niet veel.

Even een resumé van deze vakantie, die anders is verlopen als we gepland hadden. Normaal gesproken plan ik een 'ongeveer' route en dan ga ik kijken wat er onderweg te doen is. Dat wil niet zeggen dat we dat allemaal gaan doen maar dan weet ik wel wat we kunnen gaan doen. We willen veel zien en rijden dan een stuk komen bij de camping of slaap plaats, doen dan snel een activiteit, laat thuis, eten, slapen volgende ochtend nog iets ondernemen en dan hop naar de volgende camping. Nu hadden we meer tijd per camping en kwamen na een activiteit terug en konden dan nog even relaxen, heerlijk vinden we dat zijn we achter gekomen. Wat meer tijd op een plek is dus wat we volgend jaar meer gaan doen, het beoogde gebied kleiner maken en meer op fiets afstand, je ziet dan toch andere dingen als dat je met de camper rijd. Bij de plaatselijke VVV kijken voor mooie fietsroutes of activiteiten om te doen, krijg je toch weer wat anders als dat je vooraf gaat spitten op internet of de boeken die we thuis hebben liggen.

 

Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad en gaan we graag nog eens terug naar Noorwegen. Voor nu stopt het, morgen rijden we naar huis en zit de vakantie erop, jammer dat de tijd vliegt als je vrij bent.

  • Van - naar
    • Kristiansand-Holdorf
  • Kilometers 
    •  706 km 
  • Slaapplek
  • Diner
    • Schnitzel met pommes frites en salade

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.