Butter chicken met naan

Gepubliceerd op 27 november 2022 om 15:53

Voor 4 personen Butter Chicken

Butter Chicken

  • 500 gram kippendijen
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 ½ theelepel garam masala
  • 1 ½ theelepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel zout
  • naan

Saus

  • 400 gram gepelde tomaten
  • 150 milliliter slagroom
  • 120 milliliter water
  • 60 gram roomboter
  • 30 milliliter olijfolie
  • 2 centimeter gember
  • 2 handjes cashewnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ½ theelepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ½ theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 handje peterselie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • ½ rode ui

Stap 1
Snijd de kippendijen één keer door en meng met de yoghurt, komijn, garam masala, Hot & Spicy Kruidenmix en zout. Laat minimaal 1 uur marineren, maar bij voorkeur een hele nacht.

Stap 2
Snipper de rode ui. Schil en rasp de gember. Snijd de knoflook fijn. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip aan alle kanten en haal er weer uit. Maak je geen zorgen over of de kip gaar is, de kip wordt later weer toegevoegd zodra de saus klaar is. Doe één derde van de roomboter (die bestemd is voor de saus) samen met olijfolie in dezelfde pan (aanbaksels in de pan zijn niet erg, dit komt straks los en geeft smaak als de saus klaar is). Bak hierin 1 minuut de gesnipperde rode ui. Voeg geraspte gember, gehakte knoflook, gemalen komijn, garam masala, Mexicaanse kruiden en kurkuma toe. Bak 1 minuut en voeg vervolgens de gepelde tomaten, water en cashewnoten toe. Zet een deksel op de pan en laat 15 minuten op lage hitte sudderen.

Stap 3
Doe de saus in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix tot een gladde massa. Giet het terug in de pan en voeg de resterende (twee derde) roomboter, slagroom, suiker en zout toe. Meng alles goed door elkaar, voeg de kip toe en laat op lage temperatuur sudderen tot de kip gaar is (ongeveer 10 minuten).

Stap 4
Proef de saus en bepaal zelf of je de saus zoeter of zouter wil. Gebruik in dat geval suiker of zout om de saus naar jouw smaak te maken.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.