Orzo met kippendijen

Gepubliceerd op 13 februari 2022 om 11:21

Om er zeker van te zijn dat de makkelijke camping recepten ook daadwerkelijk lekker zijn hebben we deze week een recept getest met Orzo. Dit is een pasta wat de vorm heeft van rijst. Het was heerlijk al zeg ik het zelf.

Ingrediënten voor 2 personen:

100 gr orzo
150 gr kippendijen
1/2 prei
1/2 rode paprika
2 teentjes knoflook
100 gr cherry tomaten
1 citroen
olijfolie
2,5 dl water

peper/zout/kipkruiden/verse kruiden zoals tijm en oregano

 

  1. Begin met het marineren van de kip, snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm, hak de knoflook fijn en rasp de schil van de citroen. Meng de knoflook door de kippendijen samen met de olijfolie, de rasp en het sap van de citroen, tijm, oregano en wat peper en zout naar smaak. Laat de kip afgedekt in de koelkast marineren.

  2. Snij de paprika in blokjes en de prei in halve ringen.

  3. Bak de gemarineerde kippendijen goudbruin. Als de kip gaar is, schep je deze uit de pan. 

  4. Bak in het overgebleven vet de paprika en de prei ongeveer 1 min. Voeg dan de orzo toe en roerbak het kort mee. 

  5. Blus het geheel af met water en voeg het bouillonblokje eraan toe. Kook het tot de pasta gaar is, ongeveer 15 minuten. (Blijf goed roeren anders plakt het vast aan de bodem van de pan.) ​

  6. Als de pasta gaar is, voeg je de gebakken kip toe en bak je het samen nog 5 min af. 

  7. Maak het gerecht af door de gegratineerde cherrytomaatjes en cashewnoten eraan toe te voegen.

Heerlijk recept van binnenstebuiten

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.