Nederland 🇳🇱 dag 3

Gepubliceerd op 19 juli 2021 om 20:00

Dag drie begint, na een redelijke nacht (de honden worden steeds tammer) eerst met een rondje Enkhuizen.

Op weg naar het hoge noorden, want we gaan via de afsluitdijk, wordt het verkeer wat drukker. Ze zijn aan het werk bij de sluizen aan het begin en aan het einde van de afsluitdijk. Dan heb je altijd dat "aso-tjes die helemaal blijft rijden tot het eind en dan wil invoegen, zo ook nu. De vier auto's voor ons lieten hem niet ertussen en toch iedere keer proberen. In zijn cabrio, popie jopie uithangen, nou ook bij ons kreeg hij geen kans en moest wachten tot iemand hem toe liet. Zoooo irritant, maar ja,  wij hebben vakantie dus lekker belangrijk.

Eigenlijk wilde we stoppen op de afsluitdijk om foto's te maken en nog een stukje te lopen met de honden, maar aangezien die nog knock-out waren zijn we lekker door gereden.

Loënga is een dorp dat al in de 13e of 14e eeuw is ontstaan, heeft een straat met een boerderij, enkele woningen en een kerkhof met klokkenstoel. Volgens het bord wat hier op de camping staat.

We waren mooi op tijd op de camping in Loënga, een mooie camping aan een haventje (gek he bij Sneek). We werden hartelijk ontvangen en met een golfkarretje naar onze camperplaats gebracht. We kregen een mooie plek op betonnen ondergrond voor de camper en een mooi grasveld voor de luifel, ideaal met de honden dus.

Eerst alles op orde gemaakt, stroom aangesloten, honden eruit en aan de lijn, luifel uit, tafel en stoelen neer gezet en daarna even lunchen dat hadden we nog niet gedaan. Een pistolet-je met ham, kaas en een gekookt ei met een verfrissend glas vitamine water.

Daarna even genieten van de rust en het mooie weer 22 gr en half bewolkt.

Even na drieën gaan we op pad, honden aan de fiets en de teckel in zijn mandje, op naar Snits (Sneek voor de Nederlanders). Het is 3 kilometer fietsen dus dat valt reuze mee, ook voor de honden. We hebben een rustig vakantie tempo en de teckel hupt wat heen en weer in zijn mand. Als we bij het centrum zijn zetten we onze fietsen vast aan de brug en gaan als eerst naar de dieren winkel. Ik was voor de verandering weer eens de poep zakjes vergeten om mee te nemen. Wel handig als je in de stad bent, gelijk maar een tweede beugel gekocht om de honden aan de fiets op te delen, ze worden namelijk steeds sterker.

Rondje gedaan door de stad een paar schoenen gescoord voor Marco en een ijsje gegeten. Op het gemakje weer terug.

Bij terugkomst op de camping maar meteen de fietsbeugel voor de hond op Patty d'r fiets gemaakt, uiteraard een gereedschap set mee genomen, en had ik wel dopsleutel 13 bij me, echter geen verstelbare engelse steeksleutel (baco) dus even naar de camping eigenaar en die kon mij even een baco lenen. Nadat ik de beugel gemonteerd had en de baco weer retour had gebracht is de fiets gereed om morgen getest te worden. Ik reed voorheen met twee honden aan 1 beugel maar hier worden ze nu te sterk voor, zeker als we ganzen aan de zijkant van een sloot tegenkomen. 

Patty had in de tussentijd heerlijk gekruiden kriel aardappeltjes gebakken met kipfilet en salade en een steenkoude Radler. Hierna even snel af gewassen en een bakkie koffie gedaan. Het moment was aangebroken om een begin te maken met de reis editie van 'De kolonisten van Catan'.  Nadat we alles hadden uitgepakt was het tijd voor de spelregels te ontcijferen, ondertussen hadden de honden besloten om toch maar weer even een uurtje te gaan stoeien dus, Youtube erbij voor de spelregels, maar hier werden we niet veel wijzer van. Daar wij beide zaten in te kakken werd er besloten om het spel te ontmantelen en tot een later tijdstip uit te stellen, nog een laatste wandeling met de honden gedaan er lekker ons rek in.

De nachten worden steeds langer, dat ik kan slapen en niet eruit moet om Jet te laten plassen. IDEAAAAAAAL!

Vanmorgen op het gemakje ontbeten, broodjes uit de oven en ons klaar gemaakt voor een klein rondje door het Sneek-zwettebos, tegenover de camping, een speciaal honden-losloop gebied.

Camping Pasveer
Pasfeardyk 6
8631 SK Loënga

campingpasveer

Loënga is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Loënga ligt tussen Sneek en Scharnegoutum, in de streek Lege Geaen. De plaats is in twee stukken opgedeeld, aan weerszijden van de Sneker wijk Harinxmaland. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.