Nederland 🇳🇱 dag 4

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 20:00

Zo de dag dat we naar Dokkum gaan, de stad waar Bonifatius is vermoord. Dan de vraag wie??

De heilige Bonifatius wordt ook wel de architect van het christelijke West-Europa genoemd. Stichtte een groot aantal kloosters. Werd op 5 juni 754 bij Dokkum door heidense Friezen vermoord. Maar ook de stad waar het keerpunt is van de elfsteden tocht. Dokkum heeft een centrum omringd met een gracht en is daarom een vestingstad die nog steeds in tact is.

Maar goed de rit van Loënga (Sneek) naar  Dokkum was niet zo heel ver, 54 kilometer. Nadat we op de camping  vuil water hadden geloosd en schoon water hadden ingenomen vertrokken we richting Dokkum. Iets voor de tijd dat je mag inchecken waren we op de bestemming, dit was geen probleem de plek was leeg en we konden gelijk door.

Mooi plekje op een veld vol campers, een mooi verhard deel voor de camper en een stuk gras voor de camper om te zitten. Het weer zit lekker mee, het centrum van Dokkum is nog geen 5 minuten lopen dus na de middagmaaltijd op het gemak met de honden de stad in. Wat een leuk stadje is dit, vol met geschiedenis. Oude gebouwen, bruggen, kerken een carillon en heel veel bootjes. We lopen lekker straatje voor straatje de stad door, hebben af en toe even pauze op een terrasje voor een ijsje of wat drinken. Na 2 uur slenteren houden we het voor gezien en gaan terug naar de camping. De honden liggen voor dood, voor vijf minuten en gaan dan weer als een dolle tekeer.

Koken werd hem niet vandaag, als excuus gebruikte we Niek zijn verjaardag, die werd 24 vandaag. Thuisbezorgt.nl werkt hier ook dus we hebben lekker wat vets gegeten, morgen maar de vegetarische pasta die op de planning van vandaag stond.

We doen even lekker niks en hangen wat onderuit op onze stoelen, Marco doet een puzzeltje en ik een spelletje op mijn telefoon. Ondertussen lopen we nog een rondje met de honden en gaan we vroeg douchen. Dan zie je dat je stiekem toch verbrandt bent door het zonnetje en heb ik 2 mooie rode onderbenen en een knalrode nek.

De kolonisten van Catan moeten nog maar een dagje wachten, best vermoeiend een dagje slenteren.

Na een redelijk rustige nacht weer vroeg uit de veren, lekker ontbijtje op en de fietsen gereed voor actie... we gaan op zoek naar een paar Teva schandalen. Na een leuk ritje van 3 kilometer nog wat inkopen gedaan voor de volgende camping.
Hier hebben we het al over vanaf dag 1, Pieterzijl. We zullen het gaan beleven, in ieder geval zijn we er 2 dagen en kunnen ook even een wasje draaien.

Camping & Haven recreatie Dokkum
Harddraversdijk 1A,
9101 XA Dokkum
campingdokkum

Dokkum is een stad in de gemeente Noardeast-Fryslân in de Nederlandse provincie Friesland. Op 1 januari 2023 telde de stad 12.965 inwoners. Op 1 januari 2023 waren dat er 12.965 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.