Nederland 🇳🇱 dag 10,

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 20:00

Lekkage... wat is er aan de hand? Is de pomp lek is er een slang kapot? Is de pomp kapot allemaal vragen waar we 1,2,3, geen antwoord op hadden. Dus Marco op zijn knieën in het kastje waar de pomp staat en waar er een, inmiddels, flinke plas water lag. Na een goede inspectie van de pomp zag Marco wat er aan de hand was en konden we actie gaan ondernemen.

Een nieuwe pomp moest erin, het liefst dezelfde als die er nu in zit want dan kan hij zo overgezet worden en hoeven er geen nieuwe gaten gemaakt worden. Dus op zoek naar een nieuwe pomp op internet, Obelink bleek deze op voorraad te hebben. Dus op naar Winterswijk ipv Nieuwland.

Marco gaat snel naar binnen en ik maak een rondje met de honden rondom het terrein van Obelink zelf. We kwamen bijna tegelijk terug, Marco met zijn buit en ik met drie legen honden. En konden weer op pad nu wel richting de volgende provincie, de provincie Utrecht.

Wat een warm welkom kregen we daar, zelfs aan de honden was gedacht en kregen een welkoms pakket, een zakje met een tennisbal, 2 kauw-staafjes en 2 poep-zakjes. 

Nadat we de camper op zijn plekje hadden staan ging Marco aan de slag en ik ging een rondje met de honden langs de ventweg.

Oké, de waterpomp moest dus vervangen worden en we hadden gistermiddag net schoon water in genomen (125 ltr). Nu kan je wel de slangen van de pomp losmaken maar dan dien je wel rekening houden dat de water toevoer leeg loopt, gelukkig staat hier niet veel druk op en met een achterkant van een plastic pen kan ik de aanvoer 'afdoppen'. Even foto's genomen van de elektrische aansluiting en de oude pomp eraf gehaald. De bevestigingsbeugel over gezet op de nieuwe pomp en de nieuwe pomp ingebouwd, stroom aangesloten en alles werkt weer als een tierelier. Oorzaak van de lekkende pomp was een een uitgelubberde plastic uitsparing waar een M4 moertje in geborgd zat, echter doordat deze niet meer vast zat, trok het onderste gedeelte van de pomp schuin waardoor er een lekkage ontstond. 

Toen ik terug kwam was Marco bijna klaar en hadden we weer warm water, joepie!!! De middag hebben we lekker op ons luie kont gezeten, nog even een rondje met de honden en een film gekeken.

Het was wel een mooie en verzorgde camping, de douches waren subliem, grote stort-douche en heel warm water en dat voor 50 cent.

De volgende dag op tijd eruit zoals iedere morgen, ik maak ontbijt Marco loopt met de honden, doen nog een bakkie koffie en gaan dan in ruimen voor vertrek. Ook hierin zit een soort ritueel, ik zorg dat binnen alles vast staat, de luiken dicht zijn, samen doen we dan de stoelen en het vloerkleed. 10 minuten later staan we klaar om te vertrekken.

TomTom Go Camper (die van van Niek kregen) het nieuwe adres invoegen en klaar.

Doei Nieuwland. 

Camping de Grienduil
Geer 25
4243JS Nieuwland

degrienduil

Nieuwland is een dorp in de gemeente Vijfheerenlanden, in de Nederlandse provincie Utrecht. Het telt in 2021 ongeveer 1.020 inwoners. Het dorp is in 1025 gesticht door Jan van Arkel. Tot het jaar 1725 werd Nieuwland Nouland genoemd. Vernoemd naar de polders Kort en Lang Nouland. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.