Weekend Ell

Gepubliceerd op 20 maart 2022 om 20:00

Zo, na een beetje rare week mochten we weer lekker op pad met de camper en de honden. Deze keer was het Limburg, maar weer een stukje waar we eigenlijk nooit geweest zijn, terwijl we toch wel heel veel plekjes hebben bezocht in de provincie. 
Ell is een kerkdorp in de gemeente Leudal en is gelegen tussen Weert en Thorn en telt ongeveer 1470 inwoners.

Een klein dorpje dus, maar wat een mooie omgeving, de camping ligt op landgoed Lemmenhof een keurig onderhouden terrein met ruime plaatsen, mooi sanitair en genoeg te doen voor kinderen. Vanaf de achterkant van de camping loop je zo het bos in met je honden, het bos grenst aan de A2 maar is goed afgezet dus de joekels hebben flink kunnen rennen daar. 
Bij aankomst op vrijdag zijn we eerst een stukje gaan fietsen, het dorp verkennen, zomaar even kijken wat er te doen is. Nu is Ell niet groot en er zijn ook niet veel winkels maar het hoog nodige is aanwezig, supermarkt, bakker, slager, kapsalon en zelfs een kebab zaak. Toen we het dorp weer uit reden kwamen we een eiers en geitenkaas automaat tegen, dat schijn wel hot te zijn onder de boeren geloof ik. Slimme zet wel!

De volgende dag eerst lekker ontbeten, voor ons doen weer laat uit bed, mede door onze Duitse buurman die om zijn caravan een hek aan het bouwen was voor zijn honden. Even lekker chillen en hup op de fiets, ik had via de app knooppunt een route gepland van 13 km, Sam achterop in het mandje en die andere twee draken langs de fiets, vinden ze ge-wel-dig!

 

Na zo'n kilometer of 5 kwamen we langs het dorp Swartbroek, daar maakte we even een d-tour om te kijken of daar meer te beleven was, daar stond behalve de kerk ook nog een molen en een theepottenmuseum. Onderweg kwamen we wel veel wandelpaden tegen, dus als je fan bent van wandelen dan mogelijkheden genoeg hier. We hadden bij de supermarkt nog wat broodjes gekocht en worstjes voor onze middagmaaltijd en daarna lekker chil voor de camper, honden uitgeblust, ik pijn aan mijn kont van het zadel 🤣 en Marco had de lamzac gevuld om op te liggen. Uit de wind was het perfect weer, maar zodra de wind op stak was het akelig koud. 
Ik heb nog een blad gevuld van mijn camperlogboek met foto's en tekeningen, dit doe ik iedere keer als we ergens naar toe gaan of zomaar een dagje weg zijn, soms alleen een foto met tekst, soms een tekening en soms gooi ik alles in de strijd om er een mooie pagina van te maken.

Die zelfde Duitse buurman was de hele middag bezig geweest met het stellen van zijn schotelantenne en zo te zien aan zijn non-verbale communicatie tegen zijn vrouw was dit een groot succes🤣🤣Nee dus!

's Avonds lekker een filmpje gekeken, lekker gedoucht en genoten van de rust op de camping. De volgende dag vroeg eruit, de honden moesten echt even plassen, daarna duiken ze op ons bed om nog even weg te dutten en je raad het al dan is er geen plek voor 't vrouwtje. Ook goed, dan maar een heerlijke nespresso! En genieten van de stilte nu het nog kan.

Na het ontbijt nog een rondje door het bos en dan gaat de reis weer naar het Zeeuwse en kunnen we nagenieten van een heerlijk weekend.

Landgoed Lemmenhof
Kampstraat 10

6011 RV Ell

lemmenhof.nl/

Ell is een kerkdorp in de gemeente Leudal in de Nederlandse provincie Limburg. Het kerkdorp is gelegen tussen Weert en Thorn. Op 1 januari 2021 telde Ell 1.470 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.