Weekend Alphen

Gepubliceerd op 27 maart 2022 om 20:00

Een weekendje Brabant staat op de planning of toch stiekem België? Nee we gaan naar Alphen een leuke mini camping waar maar 9 plekken zijn, vlak bij een bos en tussen Alphen en Baarle-Nassau in. 


Vrijdag gaan we op tijd weg uit Zeeland en kunnen nog een lekker stukje fietsen, richting Alphen en omdat het zo lekker weer was zijn we gestrand op een terrasje. Bij terug komst even het sanitair gecheckt en dat zag er keurig uit, op iedere wc deur stond een spreuk die volgens mij regelmatig veranderd. 's Avonds lekker de Skottie aangedaan om de kippendijen te bakken in de oven stond een heerlijke aardappelgratin en bij de Jumbo had ik een kant en klare salade mee genomen. Dit was weer een hapje om je vingers bij af te likken, de kippendijen kruid ik met flink wat kerrie en als het gaar is strooi ik daar een gesnipperd lente-uitje over wat Chili saus en wat gebakken uitjes jam jam jam!!

Zaterdag gaan we een kijkje nemen in Baarle-Nassau, waar we op de fiets naar toe gaan en net voor het centrum de benenwagen pakken om de boel te verkennen. Na dat we 6 x van Nederland naar Belgie gingen en weer terug hebben we van ellende maar een terasje gepakt en een heelijke cappuccino gedronken, waar de eigenaar gelijk met een bak met water kwam voor de honden. Daar nog even een wilkeurige winkelstraat in maar met 3 honden is dat toch altijd een beetje lastig. We zijn weer lekker terug gefiets naar de camping en daar lekker genoten van het zonnetje. In de middag zijn we nog een stukje gaan fietsen zodat de honden nog een plasje konden doen. Het stukje weg wat we fietsen hoorde vroeger bij een spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout genaamd het Bels LIjntje, tot dat in 1973 de laatste trein reed. 

De honden waren helemaal uit getelt en lagen al snel op het " Hondenbed" in de camper, maar toen het eten van de buren op de BBQ ging wilde ze toch graag van dicht bij de lekkere luchten opsnuiven. Wij hadden een heerlijke lasagneschotel met een stokbroodje en wat salade, voor dat ik er een foto van kon maken was mijn bordje al leeg.
Gemiste kans voor jullie maar oh wat wat het lekker!!!!
Nadat we alles hadden opgeruimd hadden zijn we nog even snel een klein rondje gaan lopen en zijn we de camper ingegaan om het vervolg te kijken van de serie " The outsider". 

Zondag ochtend lekker uitgeslapen, ontbijtje op bed gehad van Marco en daarna nog een laatste rondje met de honden en weer terug naar Zeeland, Wat hebben we weer genoten van de zon, de camping, het lekkere eten, van elkaar en van de omgeving. 
Vanavond maar eens kijken waar we volgende week naar toe kunnen, heb er nu al zin in!!

Camping Boshoven
Boshoven 29
5131 NB  Alphen

campingboshoven

Pannekoekenbakker

Singel 16
5111 CD, Baarle-Nassau

pannekoekenbakker

Alphen is een dorp in de gemeente Alphen-Chaam, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp is gelegen tussen Riel en Baarle-Nassau en in de buurt van Tilburg en Breda en telt 4.305 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.