Weekend Zierikzee

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 20:00

Last minute toch nog iets boeken, niet te ver want we moeten allebei nog werken op vrijdag. De honden blijven een weekend bij Maud en is er wat meer keuze om naar toe te gaan en is de noodzaak van een bos niet een pre!

 

We kiezen voor Zierikzee, al honderduizend keer voorbij gereden maar nooit echt naar toe geweest. Ja heel vroeger met mijn vader en moeder toen we op vakantie waren in Renesse (vorige eeuw). Maar goed toen ik terug kwam van mijn werk was Marco al klaar en konden we eigenlijk meteen weg, ik moest nog even snel kleding pakken en pang go, weg zijn we. De camping waar we naar toe gaan heet Kloet en zit dicht bij het stadscentrum van Zierikzee.

Als we bij de camping aan komen gaat de slagboom al open en worden we erg vriendeijk ontvangen en ik krijg een uitleg over de camping, er is nog een tweede poort die met kenteken herkenning weer open gaat. Het is een hele verzorgde camping, alle heggen zijn keurig in model geknipt en er staat geen grasprietje verkeerd. Mooie ruime plekken, top sanitair en ondanks dat er veel campers staan is het vrij rustig. Als de camper staat begin ik gelijk met koken want ik heb ondertussen best een berg honger gekregen.

Als we na het eten een tweede bakje koffie willen zetten merken we dat er iets niet klopt aan onze stroomvoorziening. De aardlek slaat uit, van alles geprobeert maar niets lijkt te helpen. Marco heeft daarom toch maar even een berichtje gestuurd naar Peter om te kijken of hij enig idee had wat dit zou kunnen zijn. Na uitsluiten wat het niet kan zijn moet het in de aansluiting van de walstroom in de camper zitten, dus marco ligt een 'bypass' aan om toch 230V in de camper te hebben. Besloten wordt dan ook om tijdens Marco zijn dienstreis naar het buitenland de camper bij Peter langs te brengen om het euvel definitief de wereld uit te helpen.

De volgende dag na het ontbijt pakken we de fiets en gaan richting de stad, komen al vrij snel een hele grote kerk tegen wat in mijn beeldvorming over Zierikzee niet klopte. Maar na wat onderzoek blijkt dat deze stad een flinke geschiedenis heeft. Wat op viel in de binnen stad dat er echt heel veel oude pandjes staan en wat een gezelligheid heeft deze stad. We hebben inmiddels de fietsen geparkeerd en zijn te voet verder gegaan om het centrum te verkennen, winkeltje in winkeltje uit. Uiteindelijk belanden we op een leuk terras en drinken wat en kijken aapjes, altijd leuk.
We gaan terug naar de camping om onze buit terug te brengen en om even te lunchen, na de middag pakken we de fiets nog even en gaan via het haventje richting de stad en lopen nog een keer eenpaar winkeltjes binnen. 's Avonds een heerlijke noedelgerecht met gamba's en zalm en dat zit de zaterdag er al weer op.

Maar jeetje, Zierikzee wat ben je leuk.

Camping Kloet
Eerste Weegje 3
4301 SL  Zierikzee

campingkloet.nl/

Resaurant Concordia
Appelmarkt 29,
4301 CA Zierikzee

restaurantconcordia.nl

Zierikzee is een stad in de gemeente Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland. De stad telt 11.630 inwoners en is de hoofdplaats en tevens grootste plaats van de gemeente. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.