Weekend België 🇧🇪 Büllingen

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 20:00

Na Zierikzee hadden we de camper niet meer naar de stalling gebracht en hadden we de hele week ( 3 dagen) de tijd om de camper weer gereed te maken voor een nieuw avontuur in Belgie, samen met de honden deze keer. 

De camping zat tegen de Duitse grens aan en was toch wel een stukje verder rijden dan dat we in gedachten hadden. Super druk op de weg en waren er dan ook pas om half drie. In de mail van de eigenaar van de camping werd gevraagd om te bellen als we een half uur uit waren, dus zo gezegd zo gedaan. Tot mijn verrassing klonk de stem erg Nederlands en was het niet nodig om met handen en voeten door de telefoon uit te leggen dat we er bijna waren.

We werden vriendelijk onvangen en onze plek aangewezen, de eigenaar van de camping moest nog even de stroom aansluiten en de meterstand op nemen en we waren klaar. Rustige camping, beetje gedateerd qua indeling en sanitair maar alles is netjes en schoon.

We gaan eerst maar even een stukje lopen met de honden, er was een door steek aan de zijkant van de camping, vlak bij onze plek, ideaal dus met drie van die joekels. We konden langs de weg naar beneden lopen en zouden dan op een knooppunt komen. Maar uiteraard doen wij dat niet en slaan gelijk een bospad in aan de overkant van de weg. Onder kromme bomen door en over omgevallen bomen heen was wel even dingetje voor ons en de honden. Aangezien de teckel altijd denkt dat ie overal overheen kan springen belande deze op zijn rug en moest ik hem even een zetje geven dat hij gewoon onder de boom door kan. We komen aan bij het knooppunt en maken een kleine wandeling. 's avonds doen we niet veel meer en gaan lekker op tijd naar bed.

De volgende ochtend regent het, of eigenlijk is het meer miezer (zo waar je echt doorweekt van raakt). Ik ga met de honden lopen en sla links af in plaats van de " bekende" rechts en kom op een mooie route uit. Tegen over onze camping is een groot weiland en aan het einde van mijn route stuit ik op dit weiland en bedenk dat ik wel even een stuk ga afsnijden en zo terug ben. Nou ja dat zou best kunnen, alleen was het gras hoog en nat en ik was met 30 meter al doorweekt en bleef mijn spijkerbroek aan mijn benen plakken. Oke en weer terug, dezelfde weg dan maar.

Na een heerlijke lunch van verse kippensoep met stokbrood en als de regen is gestopt gaan we nog een keer lopen met de honden en lopen na een kleine omweg dezelfde route als in de ochtend. Alleen deze keer lopen we door en komen er achter dat je om het weiland kan lopen, we komen langs een imkerij waar er hele mooi vogels zaten. Het weer blijft klote maar als we gaan eten is het weer wat beter en doen we de route nog een keer maar dan de andere kant op, minder klim werk!!!!

Nadat we heerlijk hadden gegeten en de boel hadden afgewassen en opgeruimd konden we nog even heerlijk van de avondzon genieten. Bakkie koffie erbij, en de honden lagen iets wat uitgeput op het grondzeil te slapen. Nadat de zon is verdwenen achter de heuvelrug daalt de temperatuur aanzienlijk en besluiten we lekker binnen te gaan zitten. De honden duiken meteen op hun eigen plek en met het kacheltje aan is het al erg snel behaaglijk. Via de hotspot van de telefoon nog even een serie van Netflix bekeken, om de beurt even gaan douchen, laatste rondje met de honden lopen en heerlijk ons bedje in. Ik moet zeggen dat, na installatie van ons bed matras onder systeem we heerlijk slapen. Zal denk ik ook wel komen doordat we de gehele dag met de honden aan het struinen zijn......

Zaterdagochtend werden we heerlijk wakker, een zeer rustige camping en de zon lachte ons al toe. Na de kaartstudie en het ontbijt hadden we besloten om met de fiets een mooie route te rijden met de honden aangelijnt, dus alles klaargezet wat we konden meenemen, drone, camera en gps waren al opgeladen, mijn fiets van de fietsdrager, Patty d'r fiets van dan fietsdrager, althans dat dacht ik. Patty d'r fiets stond nog met een dikke fietsketting vastgeketend aan de fietsdrager en de sleutel lag nog thuis in het sleutelbakje. Wijze les voor de volgende keer, dus improvice, adapt en overcome. Alles spullen in de rugzak, want als je het kan fietsen, kun je het ook lopen! Moesten wel de route iets wijzigen en uiteindelijk een hele mooie route gelopen met mooie doorsteken door het bos, (blijf altijd vertrouwen in je kaart en kompas hebben) en zoals de kaart al aangaf kwamen we op een pitoresk dal uit met een prachtige natuur. Het op en neer vliegen van de honden werd nu dan ook eindelijk wat minder en blijven ons goed in de gaten houden waar we uithangen.

Na een paar uurtjes stekkeren kwamen we weer uit bij de camping, honden schoon drinkwater en wat brokken, bergschoentjes uit, crocs aan en een lekker bakje koffie. Je kan het slechter treffen. Na de koffie even lekker een lekkere maaltijdsalade gegeten zodat we weer fris en fruitig aan het volgende avontuur konden beginnen. Ik wilde nog wat drone opnames maken en bepakt met de drone naar de rand van de camping om daar wat te filmen, na 5 minuten al een kleine schare van jeugdige campinggasten die het helemaal geweldig vonden zich zelf vanuit de lucht te zien. Nadat de opnames erop stonden deze geprobeert over te zetten op de laptop, echter deze leest de sd kaart niet meer. Macbook gaat ook al richting de 9 jaar dus zat er wel een keer aan te komen. Nu heb ik nog een losse cardreader dus thuis maar eens proberen of dat nog wel werkt. Bij terugkomst bij de camper lagen de honden voor oefening' dood vogeltje' in de zon en Patty zat in d'r leesboek gedoken, en ook hier geld het adagium 'happy wife, happy life' dus vooral niet deze situatie van totale harmonie verstoren.  Deze gemoedsrust duurde tot 15.00 uur dus omgekleed in het hardloop tenue, twee honden ingespannen en nog even een rondje van 3 km door de bossen met ze te crossen, waarbij er vermeld dient te worden dat de honden er minder moeite mee hadden dan ik zij de gek. Met een gezonde paal zweet op mijn voorhoofd de camping weer bereikt, sappie doen, uitzweten en even lekker douchen, waarbij ik als een jonge Griekse God weer herboren was, althans geestelijk, want lichamenlijk is alles stram. Ben tenslotte ook geen 49 meer.

Voor de avondmaaltijd stond er een subliem gegrilde kipfilet, met gebakken krielaardappeltjes en een heerlijke spinaziesaus, aangevuld met witte bonen in tomatensaus en een steen koude Radler 0.0. In de avond een poging gewaagd om Patty te verslaan met Rummikub edoch zinloos om dit uberhaupt te denken, kansloos te onder gegaan, en je weet 'happy wife, happy life....

Zondagochtend even lekker ontbeten boel opgruimd en nog een laatste rondje met de honden. Marco had inmiddels de camper al klaar voor vertrek en moest ik nog even de camping betalen en off we go!!

De terug weg was druk en wat rijden er veel campers!

Wij hebben in ieder geval flink genoten van deze omgeving van Belgie, misschien tot een volgende keer!

Camping Frankental
Igelmonder Hof 5 / Manderfeld
4760 Büllingen, België

camping-frankental.be/

Büllingen is een Duitstalige plaats en gemeente in de Belgische provincie Luik. De gemeente telt ruim 5.000 inwoners. De gemeente wordt gerekend tot de streek Belgische Eifel en is met 150,49 km² de grootste gemeente van de provincie. Het oostelijkste punt van België ligt in de gemeente Büllingen. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.