Weekend België 🇧🇪 Dentergem

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 20:00

Zo, na een korte onderbreking door werkzaamheden in het buitenland konden we dit weekend nog even lekker weg. Temperaturen lopen richting de 30 graden dus goed camper weer.

Nadat ik de camper uit de stalling had gehaald zag ik dat er een scheur in onze voorruit zat. Deze zat er al aan te komen en de hoge temperaturen doen de rest. Bij thuiskomst maar even diverse autoruit specialisten gebeld en het aanbod is niet erg groot. Uiteindelijk met chasisnummers en foto's konden we bij auto totaal glas terecht, voorruit is besteld, met een groene zonwerende band erin en dinsdag kan ik de camper op 08.00 uur brengen. Ook meteen maar een nieuwe groene milieusticker voor Duitsland besteld want deze zit nog op de oude voorruit, en die krijgen wij er moet goed fatsoen niet vanaf.

Dus vrijdag middag vertrokken we naar de camperplaats "t meikenbos wat in Belgie tussen Gent en Kortrijk ligt. Het is geen camping en je hebt alleen stroom en je kunt er je toilet legen en vuil water storten. Op de heenweg blijven we versteld staan over de conditie van het Belgische wegennet, behalve de kwaliteit is belabbert met veel putdeksels in het wegdek, maar ook staan we versteld hoe ze de wegindeling gemaakt hebben. Het lijkt er soms op dat ze onder het genot van een pintje de infrastructuur op een bierviltje hebben getekend. Na een enerverend tochtje komen we aan op de camperplaats, de beheerder wijst ons naar ons plekje, pootjes uit luifel uit en we staan. De camperplaats grenst aan een behoorlijk stuk bos en hier kunnen de honden dan ook even hun batterijtje leeg maken. Na terugkomst valt ons op dat de camper van onze buurman beplakt is met religieuze afbeeldingen, tevens staat er een groot keyboard voor zijn camper uitgestald. We zijn dus wel benieuwd welk concert ons te wachten staat. Nadat we de skotti grill aangestoken hadden begon daadwerkelijk het keyboard tot leven te komen. De beste man probeerde er iets van te maken maar was echter niet gehinderd door enig vorm van muzikale kennis. De vol automatische 'one finger chords' kwamen ons tegemoet met her en der een niet volledig consonerend soort van melodie er tussen door. Voordeel was dat het volume niet hard stond maar hard genoeg om te kunnen horen dat een cursus van Stef Meeder geen overbodige luxe had geweest. 

Na een lekkere maaltijd met zalm van de Skotti grill met aardappelroosjes uit de oven met een salade zijn we met de honden het bos ingedoken. Wel een ideale locatie om met de honden te struinen. 

In de avond lekker de dakairco aangezet want in de camper waren de temperaturen leuk opgelopen. Na een zwoele avond was het heerlijk vertoeven op deze camperplaats. Rond 20.00 kwam er nog een lokale ijscoman langs welke bijna de gehele camperplaats van ijs voorzag. En hij had inderdaad heerlijk ijs!!

De volgende ochtend waren we redelijk op tijd uit bed, Patty was met de honden het bos in en ik eruit om koffie te zetten en de afwas op te ruimen. Honden eten gegeven en wij aan het ontbijt. Onze buurman de organist vond het wel vervelend dat de honden voor onze camper liepen, man was er bang van honden, en in het zeer plat belgisch gaf hij aan dat hij niet gecharmeerd was van honden. Althans wat ik er uit kon opmaken. Ik kon hem er dan ook niet verder mee helpen. Een beetje hetzelfde als naar het strand gaan maar niet van zand houden. Ik denk dat er op deze camperplaats ongeveer 70% mensen met honden stonden. 

Nadat wij een flinke ronde met de honden door het bos hadden gestruint bleek bij terugkomst onze kerkelijke wannabee organist met camper te zijn vertrokken, waarschijnlijk op zoek naar een camping waar het verboden is voor honden. 

De middagmaaltijd waren heerlijk afgebakken broodjes met omelet en groente met koffie. In de middag werd het te warm om iets te ondernemen, airco in de camper aan en lekker even chillen.

Zondag ochtend was ik al vroeg met de honden door het bos geweest en op het moment dat ik terug kwam begon het te regen en het stopte niet meer, daarom  hebben we de boel maar opgeruimd en bewaren de geocacheroute voor een andere keer. Maar zeker een leuke camperplaats om te onthouden.

Camperplaats Meikensbos

Tieltseweg 45
8700 Dentergem
België

+32 486 32 06 91

meikensbos.be/

Dentergem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 8000 inwoners. Wikipedia

IJspolDosseweg 15

8700 Tielt

ijspol.com

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.