Voorbereiden op....de Noordkaap

Gepubliceerd op 25 juni 2022 om 20:00

Vandaag is het nog 11 dagen voordat we aan onze bucketlijst reis gaan beginnen. Vanmorgen vroeg de camper al even naar Auto totaalglas gebracht om de voorruit te laten vervangen, scheur loopt van boven tot aan de ruitenwisser. Planning is dat ik deze rond 15.00 weer kan komen ophalen en dan door naar de verzekering om de camper te laten schouwen zodat we van WA naar All Risk verzekering om kunnen zetten. En ja de premie is een stuk hoger, maar een nieuwe voorruit geven ze ook niet echt weg.

 

Patty is al druk bezig met de inpak en boodschappen lijsten op te stellen en volgende week is het nog schoonmaken, spullen inpakken, gas en diesel af tanken en dan zijn we er wel klaar voor. Alles geplande routes zijn in de gps gezet, alle digitale kaarten zijn up to date.

 

Zo, we zijn inmiddels een dag voor vertrek, nieuwe voorruit erin, verkering van WA naar All-Risk, fietsen schoon en ingeolied, laatste boodschappen vanmorgen gedaan, hondenkennel betaald, online al ingechecked voor de overtocht met TT lines, kleren gewassen en ingeladen, camper schoongemaakt, alles wat opgeladen moet zijn is opgeladen. Patty nu nog even naar de pedicure om de laatste oneffenheden van de voetjes weg te halen zodat dit niet onze hike avonturen in de weg komt te staan.

Straks even LPG tanken, diesel tanken doen we morgen in Duitsland, scheelt 20 cent de liter. Alle vloeistoffen camper motorgedeelte nagelopen, en dan nog even de camper wegen, dan hebben een globale indicatie wat het gewicht is. Mogen tot 3500 kg, en het laatste weerbericht is niet wat we verwachten, noord Zweden rond de 25 graden, ondanks deze temperaturen toch nog maar even onze regenjassen met Pinewood wax ingesmeerd zodat ze weer goed waterdicht zijn. 

Planning is dat we morgen ten 06.00 gaan rijden. Reisduur is 7:23 uur, met 794 km te gaan. Hamburg wordt nog een oponthoud met de altijd aanwezige files en wegonderhoud. We hebben de afvaart van de ferry om 22:00 uur en dienen hier een uur van te voren aanwezig te zijn.  Dus als alles mee zit staan we rond 15:00 uur voor de ferry terminal, en hebben we 6 uur spare. Maar we hebben vakantie, en een bakkie koffie en een hapje onderweg. Dus liever een bakkie extra dan net de boot zien wegvaren zonder ons aan boord.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.