Noordkaap πŸ‡ΈπŸ‡ͺ dag 8

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 20:00

Vanmorgen vertrokken we uit Vilhelmina, nog voor we van de camping weg gingen hebben we alles gevuld en geleegd (WC/water/afval) .

Om zo de route te vervolgen via Lycksele, op deze route zouden misschien wel beren te zien zijn. Nou we hebben van alles gezien maar geen beren, maar er zijn maar 3 tot 4 duizend beren in Zweden dus die kans is dan wel heel klein. We hebben namelijk ook nog geen eland gezien en die zijn er 300-400 duizend.

Maar goed het was een mooie route en we hebben weer genoten van alles, onder weg een stop gemaakt in Lycksele en daar hebben we een thermacell gekocht, dat is een apparaat om muggen op afstand te houden. " Fingers crossed!"

Na de stop en het shoppen gingen we verder richting Storuman en kwamen onderweg bij: Kattisavan waar een enorme steen, zoals het leek, onder een afdak lag. We moesten tanken dus de stop was er al, ik ging dan toch maar even kijken of ik er achter kon komen wat die steen daar deed. Ik had geen idee en van de beschrijving werd ik ook niet veel wijzer. Tot een Zweedse man naar me toe kwam en op zijn beste Engels vertelde dat ik eens met een steentje op de steen moest tikken om er achter te komen wat het was en dat ze deze uit het meer hadden gehaald. Oke.... hoezo tik ik met een steen op een steen om er achter te komen wat het is. Je snapt het al, ik ging terug om te tikken en wat blijkt is dit een grote klomp ijzer en overal lagen dus kleine steentjes op dit te testen.

Oke, de rit gaat verder en stranden op een mooie plek om te lunchen. Blåkviksjön, een hele mooie parkeerplaats met een speeltuin, strand, grote plekken om te zitten aan picknick tafels dus ideaal om de Skottigrill aan de doen.

Heerlijk vonden we dat!!!!! Wat wel grappig was is dat we tijdens de wildernisroute in gesprek waren geraakt met een jong stel met 2 van die kleine blonde prinsesjes en op het moment dat wij bijna klaar waren hun camper achter de onze kwam te staan en we weer even in gesprek kwamen. Hoe toevallig is dat?

De volgende stop was in het plaatstje Storuman waar een groot beeld staat van de wilde man, die symbool staat voor kracht en vastberadenheid van de bevolking van lapland.

De planning was om bij het dorpje Slagnås te stoppen voor deze dag en een plekje te gaan zoeken voor de nacht. We waren daar zo vroeg dat we besloten om door te rijden naar Arvidsjaur. Dit is een dorp dat bekend staat om zijn Sami cultuur en we wilde graag even kijken in de stad. Alles aan winkels was dicht behalve een snoep winkel en de ICA. Op het meer midden in het dorp was een waterscooter/sneeuwscooter wedstrijd aan de gang en volgens mij was het hele dorp uit gelopen om te kijken, wat een drukte was dat.

Onze zoektocht naar een slaap plek duurde langer dan dat we hadden gedacht en vonden vooral volle plekken of plekken dicht langs de weg, ook niet echt prettig. Tot we op de rastplats Ljusselforsen terecht kwamen, een mooi plekje een klein stukje van de weg af en alles bij de hand, water inslaan, wc legen, vuil storten, ideaal dus.

Kilometerstand 116671

435 km

Rastplats Ljusselforsen

930 86, Moskosel,

Zweden

Sitecode: 18969

Moskosel is een dorp in het Zweedse deel van Lapland. Moskosel ligt in een gebied vol met meren en rivieren. Zodra men buiten Moskosel komt bevindt men zich in een enorm uitgestrekt moeras. Naar het noorden toe is er pas weer bewoning na 110 km. Vlak ten noorden van Moskosel ligt een dubbele brug over de Pite älv. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.