Noordkaap 🇸🇪 dag 9

Gepubliceerd op 10 juli 2022 om 20:00

De muggen hadden vannacht goed hun best gedaan en ik was al weer 25 steken rijker. Dus het raam met hor dicht laten en ook de ventilatie dicht laten. Ik ben wel blij dat ze niet zo jeuken.........

Vandaag gaat de route naar de Finse grens, of we kijken hoe ver we komen en wat we tegen komen onderweg. In ieder geval was de poolcirkel dichtbij en stond dan ook als eerst op de lijst. Marco zijn ouders en dus mijn schoonouders waren pas 65 jaar getrouwd en vandaag was hun feestje. We hadden af gesproken om met de koffie even te FaceTimen om zo ook even aanwezig te zijn.

Het toeristische etablisement was gesloten op zondag en we besloten om door te rijden naar Jokkmokk om te kijken of daar iets te halen was als bewijsmateriaal voor de poolcirkel, ook hier hadden we geen geluk en was alleen de supermarkt en de bezinepomp open. We reden door om naar een rustig plekje te zoeken zodat we konden inbellen met de (schoon)ouders en belande in het plaatsje Porjus.

Toen we het bruidspaar hadden gefeliciteerd en ons gebakje op was zijn we verder gegaan en was het een hele bijzondere route. Zoals de onderstaande foto's bewijs daarvan is.

Voor ons volgende rustpunt belande we in een plekje niet ver van het vorige en heet dit nog steeds Porjus, het restaurant of restaurang zoals dat hier heet was genaamd Arctic colors Porjus, een klein en huiselijk plekje met een flinke keus aan gerechten. Een gastvrije man hielp ons en zat te wachten tot zijn vrouw riep als er weer iets klaar was om te serveren. Geweldig zo ongedwongen.

Na deze heerlijke traktatie zijn we verder gereden tot we het beu waren en belande net onder Sappisadsi. Een heerlijk plekje aan het meer en niet te ver van de route af, op deze plek staan 3 campers dus niet te druk. We bloggen even alles bij en genieten van de rust. Morgen op naar Finland en Noorwegen, de Noordkaap komt steeds dichterbij!!!

Kilometerstand 116992

321 km

 

https://arcticcolorsporjus.com/

Broodje rookworst

Silkkimuotka is een klein dorp binnen de Zweedse gemeente Kiruna. Het dorp ligt aan het meer Karpuajärvi. Het wordt van Nedre Soppero gescheiden door de Lainiorivier.Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.