Noordkaap 🇳🇴 dag 12

Gepubliceerd op 13 juli 2022 om 20:00

Na een heerlijke rustige nacht, en voor ons doen laat uit ons bed, een heerlijk ontbijt gemaakt met afbak broodjes uit de oven en een lekker kopje koffie.

Ik dank Peter (van IDP installatiebouw) iedere dag opnieuw dat ik gewoon koffie kan zetten als we niet aan een stekker hangen. Want mijn dag moet echt wel beginnen met een kopje koffie. Na dat we alles weer gevuld hadden en geleegd konden we weer de weg vervolgen.

We gaan verder op de E6 richting Tromsø en kijken onderweg waar we iets leuks zien. Voor wij vertokken was er een melding gemaakt op Facebook bij het Zweden Forum dat de brug eruit lag bij Sørstraumen, deze was gelukkig weer hersteld en konden we de orginele route rijden in plaats van via Finland weer terug. Dit stuk van Noorwegen doet ons erg denken aan de Lofoten waar we in 2018 zijn geweest, het ruige en na iedere bocht een verrassing wat er nu weer te zien is.

In het camperboek van de ANWB had ik gelezen dat er in of bij Birtavarre een hangbrug was waar je overheen kon na een spectaculaire hike. Dus wij de afslag naar de Gorsabrug, we bevonden ons op een heel ander terrein. Er stonden heel veel soort gelijke huizen met daarom heen een stuk landbouw veld waar boeren bezig waren om hun gras/hooi te rooien. Grote trekkers op de weg en iedere boer wuifde even en zetten zijn trekker aan de kant. Na een flink stuk rijden kwamen we op een parkeerplaats aan, dus wij de camper neer gezet onze hikekleding aan en op zoek naar de borden.

Nou die hadden we gevonden, de brug aan het begin van de hike was weg maar wij wilde toch gaan lopen. Oke onze crocks aan broek omhoog en door het water althans dat was de planning, echter de stroming van het water was dus danig snel dat je niet echt een diepe doorwading kon maken. Nadat we de eerste stoom hadden overwonnen gingen we voor de tweede, echter hier verdwenen de loopstokken tot het handvat onder het water, dus dit werd hem niet en de enige oplossing is dan maar weer terug. Het water was ijskoud maar toch ook weer lekker aan onze voeten.

Jammer maar helaas, we zijn toch nog een stukje door gereden om te kijken of we er op een andere manier nog bij konden komen, maar dat lukte niet meer en gezien de tijd was het noodzaak om een slaapplek te zoeken. Op de site van campercontact hadden we wel een aantal plekjes gevonden maar of dat dan ook een plekje is waar wij willen overnachten is altijd een vraag. De E6 ging van tunnel naar tunnel en daar tussen waren best mooie plekjes maar daar mocht je dan niet overnachten. Daarom het besluit genomen om een stukje door te rijden en een camping te pakken. En eigenijk was dat ook wel weer even lekker, 's avonds lekker gedouched en er was een take-out restaurant en hebben lekker een hamburger gehaald met friet.

Kilometerstand 118144

288 km

Camping  Olderelv

9143, Skibotn, Noorwegen

Sitecode: 45081

https://www.olderelv.no/

 

IDP Inbouwspecialisten
Ambachtsstraat 35
4538 AV Terneuzen

0115 566 200

https://idpinbouwspecialisten.nl/

Skibotn is een plaats in de Noorse gemeente Storfjord, provincie Troms og Finnmark. Skibotn telt 481 inwoners en heeft een oppervlakte van 0,88 km². Het dorp, met circa 500 inwoners, ligt aan de Europese wegen de E6 en E8. 50 kilometer zuidoostwaarts ligt, aan de Finse kant van Lapland, de nederzetting Kilpisjärvi. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.