Noordkaap 🇳🇴 dag 11

Gepubliceerd op 12 juli 2022 om 20:00

Nou vandaag was de dag, we gingen de Noordkaap bezoeken. We waren, zoals ik al dacht erg vroeg wakker en zaten al om 06:45 achter het stuur. Onderweg nog even getankt zodat we helemaal vol op pad konden.

Omdat we zo vroeg waren leek het niet zo druk op de weg, er waren wat vrachtwagens die met mach 10 voorbij kwamen scheuren maar voor de rest vrij rustig. De weg naar de Noordkaap op zich is al een hele belevenis, wat een mooie en ruige omgeving is dit. Een paar flinke klimmen erin, wat wegwerkzaamheden en af en toe een verdwaald rendier. Onderweg kom je ook nog een paar dorpjes tegen dat je denk.... hoe dan???
Net voor de Noordkaap heb je de afslag Honingvåg een, toch wel, flink dorp waar een vliegveld is en er twee grote cruiseschepen in de haven lagen. 

Het weer vandaag is fantastisch, clear blue skies all the way! Toen we boven waren zagen we alleen maar campers, auto's en bussen. Als je dan eindelijk een plekje hebt gevonden voor je camper en naar de grote bol gaat kom je ook nog een hoop motoren en fietsters tegen. Wat was het druk, maar goed dat is dan ook wel te verwachten op zo'n toeristische trekpleister. We gaan eerst even voor de foto, het bewijs materiaal moet je toch hebben. Daarna ga ik ook nog even opzoek naar een geocache en deze lag vlakbij en deze had ik dan ook snel gevonden. We maken nog een ronde over het terrein en gaan dan de souveniers winkel in. Ook daar moet je dan wat mee nemen voor je kinderen, ouders en voor ons zelf. 

Na een heerlijk bakje koffie en een Noorse wafel met jam gaan we weer terug ricting bewoonde wereld en zit onze bucket list nr 1 erop. Ook de terug weg is weer een hele beleving en rijden op het gemakje terug, nemen nog een pauze met een fenomenaal uitzicht waar we nog een bakje koffie pakken met een broodje worst.

Volgens youtube vloggers ' de mazzel' kwamen we bij een goedkoop souveniers winkeltje en gingen daar toch ook nog maar even kijken. Ze hadden daar inderdaad bijna dezelfde spullen als in het souveniers winkeltje op de Noordkaap zelf en inderdaad ook nog goedkoper. We nemen dan toch nog een paar kleine dingen mee en gaan dan verder. Op zoek naar een slaap plek voor vannacht. We wilde in ieder geval voorbij Alta, en via campercontact komen we op een hele mooie plek terecht, rustig met een mooi uitzicht. 

Deze plek had alles wat we nodig hadden, schoon drinkwater, plek om het chemisch toilet schoon te maken, ging trouwens vol automatisch met een speciale machine, cassette erin, luikje dicht, aangeven welk type en het apparaat doet de rest. Na een paar minuten gaat het luikje weer open, cassette schoon en gespoeld en met toiletvloeistof erin. Patty ging aan de slag met het eten en na een lange dag hebben we heerlijk genoten van de gamba's in groene currysaus met de noedels. De zon zakt nog steeds niet maar onze luiken begonnen wel te zakken en na het eten merken we eigenlijk pas hoe moe we zijn van deze dag en liggen daarom ook al vroeg op bed. Morgen gaan we richting Tromsø en kijken waar we allemaal langs komen, we plannen niet te veel even bijkomen.

Kilometerstand 117856

448 km

Noedels met gamba's en groene curry

 

Kråknesveien

9518, Alta, Noorwegen

Sitecode: 84258

De Noordkaap aan de Barentszzee wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De kaap ligt op het eiland Magerøya, dat met een tunnel vanaf het vasteland te bereiken is. Wikipedia

Alta is een stad in de gemeente Alta in de provincie Troms og Finnmark, Noorwegen. De stad is het administratieve centrum van de gemeente en het belangrijkste commerciële centrum in het westelijke deel van de provincie. De stad ligt aan de zuidkant van Altafjorden aan de monding van de rivier Altaelva. Wikipedia (Engels)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.