Noordkaap 🇳🇴 dag 13

Gepubliceerd op 14 juli 2022 om 20:00

We vertrokken vanuit Skibotn richting Tromsø, het was wat bewolkt weer maar gelukkig droog.
We rijden over de E8 en waanen ons even in Italie tunnel na tunnel gaan we door ( oke het waren kleine tunneltjes) tot we de grote brug zien opduiken in de verte. Daar is Tromsø al, dit was sneller als wat we hadden gedacht, de heen weg hadden we al gekeken naar een eventuele slaapplek om te stoppen en ik had al een paar favorieten aangemaakt in campercontact.

Eenmaal over de brug gaan we meteen een tunnel in, de tomtom gaf aan dat we de rotonde 3 kwart moesten nemen, prima. Maar ik verwacht geen rotonde in een tunnel, hooguit een afslag maar geen rotonde. Oke dat ging dus mis en moesten we de tunnel uit om om te keren en terug te rijden. Dus bij de rotonde naar rechts, ja gedaan!!! Maar deze tunnel had niet 1, niet 2 maar liefst 3 rotonde die we moesten nemen. Dit hadden we helemaal niet verwacht, gelukkig is alles goed gekomen en zijn zelfs via de tunnel met al zijn rotondes terug gekomen op het vaste land.

Parkeerplek hadden we snel gevonden en het betalen ging perfect, even je kenteken invullen en je telefoon nummer en klaar ben je. 

Dus het shoppen kon beginnen, na 25 meter lopen zagen we van die elektrische stepjes staan. Wij dachten ideaal, gaan we op zo'n ding de stad verkennen. Wat moet je dan doen....een app downloaden, check, gegevens invullen, check, creditcard gegevens, check. QR-code scannen en gaan, dat was makkelijk, nu nummer 2. Nou dat was een heel ander verhaal, je kan namelijk niet twee accounts maken met een creditcard en uiteraard had ik de mijn in Nederland gelaten. Toch maar lopen dan.

Tussen de middag gaan we lekker lunchen bij La Famiglia en genieten van een heerlijke lasagne en een risotto limone. We lopen nog wat winkeltjes in en uit en verbazen ons over de hoeveelheid aan souveniers winkels er zijn. Na een paar uur slenteren houden we het voorgezien en gaan terug naar de camper en vertrekken naar het zuiden om een slaapplek te zoeken. De plekjes die we op de heen weg hadden gezien rijden we voorbij omdat het toch nog wel vroeg is en het is inmiddels gaan regenen dus kunnen we beter een stukje doorrijden. We belanden uiteindelijk bij de Sami Shop in Heia waar een flink aantal plekken zijn gecreerd voor campers.

We trotseren de regen en gaan de Sami Shop in, heerlijk warm kijken even rond en gaan daarna het gevecht aan met de rummikub steentjes.

Weer een heerlijke dag.

Kilometerstand 118369

225 km

Risotto limone en lasagne

 

Sami Shop

9050, Storsteinnes, Noorwegen

Sitecode: 78718

Tromsø is een stad in de gemeente Tromsø in de provincie Troms og Finnmark, Noorwegen. De stad is het administratieve centrum van de gemeente en het administratieve centrum van de provincie Troms. Het bisdom Nord-Hålogaland en zijn bisschop zijn gevestigd in de kathedraal van Tromsø in de stad. Wikipedia (Engels)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.