Noordkaap 🇳🇴 dag 14

Gepubliceerd op 15 juli 2022 om 20:00

Wat een nacht en wat een dag, we hebben alleen maar regen gezien. Nou dat is ook niet helemaal waar, wel van de regen maar we hebben ook wel weer genoten van wat we tegen kwamen onderweg.

We begonnen onze route richting Senja een die ons over bergen naar de kust bracht, waar het landschap weer wat ruiger werd en er weer een enorme brug opdook. We rijden over de brug maar besluiten om toch maar terug te gaan. Om door te rijden naar een natuurgebied om naar een geweldige berg te kijken die we toch niet zien heeft geen zin.

We halen nog wel iets lekkers bij de bakkerij die we tegen komen en gaan dan door op onze reis, de volgende stop is Målselvfossen. Dat schijnt wel een leuke waterval te zijn dus we nemen de afslag en rijden nog 8 kilometer door.

Maar dik waard deze 16 kilometer extra rijden, het was wel jammer dat alles dicht was en we alleen de waterval konden bezichtigen en niet de zalmtrap. Deze was voor renovatie dicht deze zomer, er stonden wel heel veel borden dat je in de zalmtrap niet mocht vissen.

Heerlijk nat geregend door het weer en de waterval gaan we terug naar de camper en zetten een bakje koffie om weer wat op temperatuur te komen, buiten is het tenslotte maar 10 graden.

We rijden door naar de camping die we in gedachten hadden om daar 2 nachten te blijven, een dagje geen auto rijden en de was doen staan op de planning. Het rummikub-toernooi kunnen we dan ook weer oppakken en de blog bijwerken. 

Kilometerstand 118649

280 km

Camping Ballangen

Ballangen, Noorwegen

Sitecode: 50503

https://www.ballangen-camping.no/

 

Senja is een eiland in de provincie Troms og Finnmark in Noorwegen. Met een oppervlakte van 1.586,3 km² is het, indien Spitsbergen niet wordt meegerekend, na het eiland Hinnøya het grootste eiland van Noorwegen. In 2015 had het eiland 7.808 inwoners. Wikipedia

De Målselvfossen is volgens sommige mensen de nationale waterval van Noorwegen. In feite is het een opeenvolging van stroomversnellingen die zijn oorsprong vindt in de Målselv-rivier bij het plaatsje Andselv in Målselv. Wandel door geurende naaldbossen en je komt uit bij deze kolkende waterval waar je een van de langste vistrappen van Europa kunt zien die de vissen helpt om stroomopwaarts te zwemmen. Målselvfossen staat bekend om de grote toevoer aan zalm. Het is dan ook een uitstekende locatie om je hengel uit te werpen en een verse vis te vangen. https://www.expedia.nl/Malselvfossen-Malselv.d6284667.Bezienswaardigheid

Ballangen was een gemeente in de Noorse provincie Nordland. De gemeente telde 2554 inwoners in januari 2017. Per 1 januari 2020 werd Ballangen toegevoegd aan Narvik. Wikipedia

Anni-Frid (Frida) Synni Lyngstad, Prinses Reuss, Gravin van Plauen (Ballangen15 november 1945) is een Zweedse zangeres (van geboorte Noors). Ze werd vooral bekend als zangeres van de Zweedse groep ABBA

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.