Noordkaap 🇳🇴 dag 16

Gepubliceerd op 17 juli 2022 om 20:00

We wilde vroeg vertrekken want we hadden een ferry te halen in Skarberget, onze biologische wekker deed het goed en we zaten om 07:45 aan de koffie. 

Water innemen, wc legen en we konden weg. De route naar de ferry was ongeveer 38 kilometer, ik had uitgezocht dat we de ferry van 09:10 konden halen. Maar ons kent ons en we zaten al om 08:45 op de ferry en onderweg.

Het weer zat weer eens niet mee en het zag er naar uit dat het de hele dag zou gaan regen. Jammer maar we moeten toch verder en het stukje naar de ferry rijden was al een beleving opzich, tussen de bergen door via losse eilanden over een brug en langs de zee.

Deze "minicruise" zoals wij dat noemen duurde wel 25 minuten, na de ferry gaan we al snel van de doorgaande weg af richting het eiland Hamarøy. Er ligt hier nog wel een stukje geschiedenis vanuit de tweede wereld oorlog maar daar ga ik verder niets over schrijven. Dit eiland staat bekend als het eiland van de kraanvogels, helaas waren ze voor ons niet aanwezig. Nou moet ik ook wel toegeven dat ik me niet verdiept heb of ze er wel zouden zijn. Wij hadden in Zweden al een aantal exemplaren gezien aan de kant van de weg. Ook de eland kwam ineens opduiken en voor het eerst deze reis konden we deze ook afvinken (als je goed op de foto kijkt zie je nog net zijn kont).

We rijden door naar het dorp Tranøy en kijken onze ogen uit, eigenlijk hebben we te weinig ogen om alles goed in ons op te nemen. Het weer lijkt een beetje mee te werken en we staan dan ook regelmatig stil om een foto te maken, maar zoveel moois hebben we nog niet gezien, al komen de lofoten wel heel dicht in de buurt.

Als we Tranøy achter ons laten en door rijden naar Skutvik, ook hier vallen we van het ene mooi plaatje in het andere. Stoppen nog een paar keer, ook om wat te eten en een bakje koffie te doen want zonder koffie....hou maar op.

Het weer betrekt weer een beetje en de wolken komen weer laag te hangen, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben een lekker muziekje opstaan en stoppen met regelmaat om van de omgeving te genieten, Marco maakt nog wat mooie drone opnames.

Rond half vier hebben we de camping in het plaatsje Straumen bereikt waar we willen overnachten en vinden een mooi plaatsje aan het water. De camping eigenaar was nog niet aanwezig maar we mochten zelf een plekje zoeken, ideaal.
Morgen gaan we weer een stukje verder naar het zuiden en nemen dan weer een 'minicruise'. Wat zullen we vanavond lekker slapen na deze mooie dag.

Kilometerstand 118943

294 km

Nasi met kipsate

 

Strømhaug Camping

Strømhaugveien 2
N - 8226 Straumen
Noorwegen

https://www.stromhaug.no/

 

Hamarøy is een gemeente in de Noorse provincie Nordland. De gemeente telde 1810 inwoners in januari 2017. Vanaf het dorp Skutvik is er een veerverbinding naar Lofoten. Wikipedia

Tranøy of Tranøya is een dorp en een oud handelscentrum in de gemeente Hamarøy in de provincie Nordland, Noorwegen. Het ligt aan het einde van een schiereiland, ongeveer 14 kilometer ten noorden van het gemeentelijke centrum, Oppeid. Wikipedia (Engels)

Straumen is het administratieve centrum van de gemeente Sørfold in de provincie Nordland, Noorwegen. Het dorp ligt aan het einde van de Sørfolda-fjord, langs de Europese snelweg E06. Het meer Straumvatnet ligt aan de zuidoostkant van het dorp en de stad Fauske ligt ongeveer 12 kilometer naar het zuidwesten. Wikipedia (Engels)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.