Noordkaap 🇳🇴 dag 18

Gepubliceerd op 19 juli 2022 om 20:00

De dag begon weer vroeg en jawel... het regende weer.

De dag begon met een kleine 15 kilometer rijden voor we op de ferry zouden gaan, deze tocht duurde ongeveer 60 minuten voor we aankwamen in Kilboghamn.

Eenmaal aan de overkant houdt het op met regenen en begint langzaam de zon door te komen. We genieten weer van alles wat we zien onderweg en het is weer zo'n dag als gisteren, ogen te kort en tijd te weinig. Ik probeer zoveel mogelijk foto's te maken en te filmen maar dat lukt niet altijd. Daarna gaan we voor de tweede keer op cruise en varen over de poolcirkel heen en kunnen nog net een glimp opvangen van het beeld wat op de rand van het eiland staat. Voor de ongelovige onder ons een screenshot van google maps.

En weer ging de reis verder langs fjorden, meren, tunnels, ferries en bruggen te veel om zomaar even op te sommen, maar wat is het hier geweldig!!!!!

Na een korte ferry van Nesna naar Levang stoppen we onderweg voor een broodje en wat koffie en vinden een mooi plekje een super steile trap naar beneden met verschillende tafels om te picknicken, het weer wordt weer wat minder en we gaan weer door.

Onze laatste stop voor vandaag zou eigenlijk Tjøtta zijn maar we besluiten om door te rijden, het is nog vroeg en omdat het weer niet mee zit kun je maar beter in de camper zitten. De ferry van Tjøtta naar Horn nemen we om half vier en rijden nog een klein stukje voor we een geweldige slaapplaats vinden.

Wat een uitzicht hadden we daar, de hele avond lekker weer en konden mooi buiten zitten, het internet was niet zo best dus ik kon niet echt mijn blog bijwerken of foto's plaatsen.

Kilometerstand 119391

189 km zonder de boot

 

BBQ; worstjes, hamburgers, aardappelsalade

 

Seimo bobilparking

Sekundær Fylkesvei 17 3

8976, Vevelstad, Akershus, Noorwegen

Sitecode: 10103

Ook nog een geocache meegepikt.

Tjøtta is een eiland in de gemeente Alstahaug in de provincie Nordland, Noorwegen. Het 11,3 vierkante kilometer grote eiland ligt bij de ingang van de Vefsnfjorden, net ten zuiden van het eiland Alsta. Wikipedia (Engels)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.