Noordkaap 🇳🇴 dag 19

Gepubliceerd op 20 juli 2022 om 20:00

Vanmorgen werden we wakker geschut door de harde wind, uiteraard was het weer eens veel te vroeg. 

We zijn nog even lekker blijven liggen en hadden ons raam omhoog geschoven zodat we naar de natuur konden kijken, de harde wind op het water gaf weer een speciaal effect.

Voor we verder gingen moesten we eerst voor Niek zingen want die werd vandaag 25!!!
Vandaag stonden er weer een paar cruises op het programma dus we wilde vroeg weg, niet wetende dat de ferry pas om 09:15 vertrok en wij er al om 08:15 waren. Nou uhm ja, dan sta je wel lekker vooraan zullen we maar zeggen.

De rest van de dag was het weer een prachtige plaatje, na iedere berg of tunnel. Ik heb het idee dat ik de laatste dagen veel in herhaling val maar god wat is het mooi hier. 
We verlaten de 17 en gaan nog een stukje over de 770 en de 769 om zo uiteindelijk uit te komen in Namsos en daarna in Namdalseid.

We hadden de camping gevonden via campercontact, we werden vriendelijk ontvangen door een Nederlands sprekende jonge dame, we mochten een plekje uitzoeken en gaan staan. Prima geregeld dus, het plekje wat we in eerste instantie wilde was erg nat en kwamen de wielen gelijk in een spin, Marco meteen naar voren om niet verder vast te komen zitten. We zochten een hogere plek aan een "dansvloer" terras. 

Een van de weinige keren dat we 's avonds buiten konden zitten, heerlijk was dat. Op deze camping was aan alles gedacht, beneden bij het water waren de plekken voor tentjes met hangmatten, picknick tafels, vuurpits en twee houten hokken met een heater die gebruikt kon worden. Ook voor deze houten hutten was een plek ingericht voor een lekker kampvuurtje. Hout was aanwezig, net als aanmaak vloeistof en water om de boel te blussen.

Nadat we heerlijk van ons kampvuur hadden genoten en we besloten om naar de camper te gaan komt de Nederlandse dame ons waarschuwen. Een veld verder op in de straat loopt een Eland met een kleintje. Ik pak snel de verre kijker en we genieten van dit mooie gezicht. Ze stonden heel relaxt en het kalf kon je zien drinken bij de moeder. Andere camping gasten hebben ook nog gebruik gemaakt van onze verre kijker zodat zij ook even konden genieten van dit moment.

Helaas lukte het niet om foto's te maken, misschien als je goed kijkt zie je nog wel wat.

Kilometerstand 119618

227 km

Aardappelgratin, gehaktballetjes  met jam, jus en doperwten met worteltjes

Holmset Camping

Namsosvegen 3753

7750, Namdalseid, Noorwegen

Sitecode: 13961

 

Namsos is een plaats in de Noorse gemeente Namsos, provincie Trøndelag. Namsos telt 9.230 inwoners en heeft een oppervlakte van 6,65 km². Het stadje ligt in een baai ongeveer 20 km van de zee, aan de monding van de rivier Namsen. Namsos werd in 1845 gesticht. Het eerste deel van de naam komt van de lokale rivier. Wikipedia

Namdalseid was een gemeente in de Noorse provincie Trøndelag. De gemeente telde 1593 inwoners in januari 2017. Op 1 januari 2020 werd de gemeente opgeheven en toegevoegd aan Namsos. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.