Noordkaap 🇳🇴 dag 20

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 20:00

Na een heerlijke nacht, met uiteraard regen, zijn we laat wakker voor ons doen en zitten na 9 uur weer op onze route.

Na nog geen 500 meter zie ik weer 3 elanden staan en we kunnen stoppen om wat foto's te maken. Ze kijken wat nieuwsgierig naar ons en heb dan ook alle tijd om te fotograferen, ze staan wel ver weg en inzoomen lukt niet goed genoeg. Als we dan weer verder rijden zie ik ook nog twee kraanvogels staan in een weiland 2 kilometer verder. Mijn dag kan nu al niet meer stuk!

We gaan vandaag via Steinkjer, om LPG te tanken naar Trondheim voor een dagje cultuursnuiven/shoppen. Onderweg is er nog niets veranderd en zien weer van allerlei mooie landschappen voorbij komen. We merken wel dat de bevolking wat dichter bij elkaar komt en de gebouwen worden groter die we passeren.

In Steinkjer halen we LPG, een onbemand station waar je ook butaan flessen kan laten vullen. Super geregeld weer en we zijn dan ook weer vlot weg. Hoe dichter we bij Trondheim komen hoe drukker het wordt op de weg. Er wordt veel gewerkt aan het wegennet in Noorwegen en moeten daarom ook regelmatig snelheid minderen en goed kijken op onze navigatie welke afslag we moeten hebben.

In Trondheim hebben we dicht bij het centrum een camperplaats, we halen onze fietsen van de camper en gaan het centrum in. Het eerste stukje van de route was flink omhoog en na een paar mooie bezienswaardigheden, zoals: Kristiansten fortress, de fietslift, Lademoen Kerk, Gamle Bybro, Old lady Church en het oude gedeelte van Trondheim gaan we richting het centrum.

Na ons bezoek rijden we nog een stuk richting Oslo om daar op een camping te overnachten. Het was een stukje van 54 km en lag vlak bij de E6, na deze plek zouden we weer van de drukke weg afgaan en starten dus morgen weer via een rustige route. De camping was niet zo heel bijzonder, maar het werkt voor ons en kunnen morgen voor we weer op pad gaan alles legen en vullen.

Kilometerstand 119839

221 km

Hamburger met friet in Trondheim

Vålvolden Camping

Frøsetøran 1

7290, Støren, Noorwegen

Sitecode: 82003

Steinkjer is een gemeente in de Noorse provincie Trøndelag. De gemeente telde 21.972 inwoners in januari 2017. Steinkjer is de hoofdplaats van de provincie. De Riksvei 17 is een nationale toeristenweg van Steinkjer naar Bodø.Wikipedia

Trondheim is een stad in de Noorse provincie Trøndelag. Met 198 219 inwoners is het de derde stad van Noorwegen. Trondheim is gelegen aan de Trondheimfjord. De veerdienst Hurtigruten meert aan in de haven van de stad. Wikipedia

Støren is een plaats in de Noorse gemeente Midtre Gauldal, provincie Trøndelag. Støren telt 2037 inwoners en is de zetel van het gemeentebestuur. De plaats ligt aan Dovrebanen en Rørosbanen. Støren was tussen 1837 en 1964 een zelfstandige gemeente. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.