Noordkaap 🇳🇴 dag 21

Gepubliceerd op 22 juli 2022 om 20:00

Vandaag uitgeslapen.....de dag starten we rustig op en gaan (na ontbijt, bakje koffie, vuilwater lozen en schoon water innemen) weer vrolijk op pad. 

De route brengt ons lang een rivier de Glomma richting het plaatsje Røros, een plek wat bekend is onder de toeristen en in de zomer altijd een ware attractie schijnt te zijn. Gelukkig zitten wij vroeg in het seizoen en met de drukte valt het mee.

We merken goed dat we in het binnenland van Noorwegen rijden en de tijd lijkt soms stil te hebben gestaan. Heel veel huizen zijn dan ook niet geschilderd maar gebrand en de daken zijn bedekt met gras, onkruid en mos.

Het dorp Røros heeft een flinke geschiedenis en deze is overal in het dorp te zien, we halen de fietsen van de camper en gaan riching dorpscentrum, hier de fietsen op slot en lopen door de winkelstraat en komen in leuke winkeltjes terecht. Veel outdoor shops maar ook ateliers zijn er volop. We krijgen trek en gaan op zoek naar een leuk plekje om te eten, we belanden in een pub-achtige eettent en hebben al snel een keuze gemaakt wat we willen eten. Maar toen we het voorgeschoteld kregen waren we toch wel teleurgesteld. Marco zijn garnalen waren ijskoud en moest hij zelf nog pellen, zo was ook mijn kip koud met wat koude wortel en paprika (die al gebakken waren geweest). De smaak was oke hoor maar je verwacht dan eigenlijk wel een warme of in ieder geval lauwe maaltijd.

Na de lunch lopen we nog een straatje om en gaan dan op de fiets terug naar de camper om weer verder te rijden. Door dat TomTom soms een snellere of korte route pakt ging de route net iets anders als we hadden gedacht. Misschien was deze route wel mooier als die we eerst zouden rijden, we moesten nog even een flinke berg over wat dan weer een heel mooi uitzicht gaf over het dorp Øvre Rendal, langs een berg meer naar Hanestad. Net voor we de route nr. 3 op rijden zien we een weg restaurant en gaan daar maar eten, inmiddels al weer vijf uur dus onze buikjes hadden honger. Na de avondmaaltijd gaan we naar de camping en genieten nog na van de heerlijke dag onder de luifel van de camper en een potje rummikub.

Kilometerstand 120090

251 km

 

Gehaktbal, aardappel, pasta en salade

Greks biff, Griekse biefstuk met salade en friet

 

Atna Camping Sonja Mertens

Storelvdalsveien 7145

2476, Atna, Noorwegen

Sitecode: 86081

Røros is een stad en gemeente in de Noorse provincie Trøndelag. De gemeente telde 5623 inwoners in januari 2017. Røros is het hoogstgelegen stadje van Noorwegen, het ligt op 628 meter hoogte. Het heeft een station aan Rørosbanen naar Trondheim. Even ten westen ligt het vliegveld. Het eerste seizoen van de Zweedse kinderserie Pippi Langkous is grotendeels opgenomen tegen de pittoreske achtergrond van Røros. Wikipedia

Øvre Rendal is een voormalige gemeente in de oude provincie Hedmark, Noorwegen. De gemeente van 1829 vierkante kilometer bestond van 1880 tot haar ontbinding in 1965 toen ze werd samengevoegd met de naburige gemeente Ytre Rendal om de nieuwe gemeente Rendalen te vormen. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.