Noordkaap 🇳🇴 dag 27

Gepubliceerd op 28 juli 2022 om 20:00

Vandaag was maar een korte route en we gaan dan ook op ons gemakje de dag beginnen. We drinken een bakje koffie en genieten nog even van het zonnetje buiten.

Als alles is ingepakt en we weer vol met water zitten gaan we de route op. Eerste stop is een vuilwaterloosplek, in de app staan deze goed aangegeven dus we rijden er zo naar toe.

Als we bij de parkeerplaats staan waar we naar toe wilde hadden we allebei al snel een naar gevoel en besloten om het te gaan proberen op de camping zonder reservering. We zijn vroeg en er is plaats, ik moet wel even flink slikken als ik mijn pinpas door het apparaat haal. Best een pittig prijsje voor 1 nacht, maar dit geeft wel een veilig gevoel en dat is ook wat waard. We pakken de fiets en gaan Krisiansand verkennen.

Als eerste even een hapje en een drankje, want dat hadden we wel verdient na de fietstocht. Je raad het al, omhoog en naar beneden, omhoog en naar beneden. Ik moet wel toegeven dat naar beneden fietsen gaat me steeds beter af en kost steeds minder energie.

Inmiddels heeft de temperatuur ook het getal van 26 bereikt en iedereen geniet lekker van de warme zon en de terrassen.

We lopen lekker door de winkelstraatjes naar de kust om het haventje te bekijken en alvast onze boot uit te zoeken. Er is ook net een cruiseship binnen en er lopen veel amerikanen rond, die hoor je al van verre.

Na een paar uurtjes slenteren pakken we de fiets en gaan via de kust terug naar de camping, volgens mij fietsen we door de jetset van het dorp en alle huizen lijken wit te moeten zijn op een paar rebels die gekozen hebben voor oranje of blauw. We komen uit bij het strandje van de camping en gaan vervolgens even genieten van de airco.

We doen het lekker rustig aan, morgen moeten we vroeg op om dat de boot om 06:45. We bestellen een pizza op de camping en houden het voor gezien. Er begint nu echt een einde te komen aan onze vakantie, morgen en overmorgen is het vooral kilometers maken en dan hopen we zaterdag ergens in de middag thuis te zijn. Ik ga nog niet terug kijken op deze vakantie, hij is nog niet voorbij!!!!

Kilometerstand 120841

54 km

Pizza

Roligheden Camping

Frammeneswien 10

4632 Krisitansand Norway

#207327 park4night

Kristiansand is een stad en gemeente in Noorwegen. Het is sinds 2020 de hoofdstad van de provincie Agder. Eerder was het de hoofdstad van de toenmalige provincie Vest-Agder. De stad ligt aan de kust bij de monding van de rivier de Otra, in het uiterste zuiden van Noorwegen. De gemeente heeft ruim 110.000 inwoners. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.