Noordkaap 🇳🇴 dag 28

Gepubliceerd op 29 juli 2022 om 20:00

Vanmorgen stond het wekkertje vroeg, maar mijn opvlieger was vroeger dus de wekker was niet nodig geweest.

We kleden ons aan, halen de stroom eraf, leveren de kaart in bij de receptie en weg zijn we. Vanaf 04:30 konden we inchecken, wij weten nooit precies hoe dat werkt bij iedere maatschappij is dat weer anders dus we zijn liever op tijd.

Er stond al een hele rij maar niemand wist waar je moest inchecken, Ik loop naar het begin van de rij en vraag aan de dame in het controle hokje wat de bedoeling is. Ze verteld dat we zo door kunnen met de auto/camper als we de papieren aan haar laten zien. Ik bel Marco en we kunnen inderdaad zo door en moesten wachte in rij 11.

Nog even een bakje koffie gedaan voor we aan boord konden, maar eigenlijk ging dit best vlotjes en we vertrokken daarom ook om 06:32 ipv 06:45. We staan met ons neus op de rand van de boot en krijgen nog een paar blokken voor onze wielen ( zijn ze bang dat we er af zouden vallen ofzo????). Het is een speed ferrie en we doen er daarom ook maar 2:15 over, 138 km.

Ik zit nog een beetje bij te komen van de slaap en ga dan maar op zoek naar de koffie en de broodjes, die had ik snel gevonden. Er was ook een tax-free shop aan boord waar we onze laatste Noorse centje kwijt konden. Zo ook mooi opgeruimd ;).

Eenmaal aangekomen in Denemarken gaat de reis weer verder, we pauzeren even onderweg om onze benen te strekken maar gaan dan weer snel op pad. Vandaag is de dag van de kilometers, dan komen we zaterdag niet al te laat thuis. Rondom Hamburg hebben we uiteraard wat file maar daar rijden we langzaam doorheen.

We kijken rond vijf uur waar we zitten en gaan dan op zoek naar een camping, de eerste 3 die ik belde waren vol en bij nummer 4 konden we terecht. Iets verder dan Bremen, ideaal morgen weer wat minder kilometers.

We worden vriendelijk ontvangen, ik in mijn beste Duits en de man in zijn beste Engels. Maar we kwamen eruit, de restjes van het eten wat we nog in de koelkast hadden liggen hebben we opgemaakt en op tijd naar bed. Vier uur opstaan is best vroeg, we zijn  gesloopt! (of in ieder geval ik).

Kilometerstand 121575

734 km

Restjes van alles wat en wat niet bij elkaar klopt, maar het moet op en weggooien is zonde.

 

Campingplatz Waldwinkel

Zum Dreschhaus 4

49565, Bramsche, Duitsland

Sitecode: 57830

campingplatz-waldwinkel

 

Bramsche is een stad in Duitsland, deelstaat Nedersaksen, in de Landkreis Osnabrück. De stad ligt bij de kruising van de rivier de Hase en het Mittellandkanaal. Bramsche telt 30.952 inwoners en is een selbständige Gemeinde. Het stadswapen van Bramsche, dat in 1818 officieel werd, vertoont een roos. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.