Weekend Oirschot

Gepubliceerd op 2 oktober 2022 om 20:00

Vandaag gaan we naar Oirschot, een dorp waar ik vroeger als kind met regelmaat naar toe ging op de fiets. We vetrekken iets later en zijn er rond half vier. Een mooie aangelegde camperplaats, er was niemand om te betalen maar ik kon een briefje invullen zodat ze in de avond langs zouden komen, ideaal dus.

We pakken de fiets en gaan het dorp in, lopen een rondje en belanden op een leuk terrasje. We genieten van het lekkers wat op tafel wordt gezet en van ons drankje. De honden krijgen een bakje water en gaan daarna even liggen. Op het gemak fietsen we terug en zien dat er op de camperplaats een foodtruck, nou dat laten we niet aan ons neus voorbij gaan en bestellen een lekkere hamburger met aardappel gratin. Na het eten gaan we nog een rondje lopen met de honden langs het kanaal en genieten nog even van het weer, op het moment dat we terug zijn begint het te regen en stopt het eigenlijk niet meer.

De volgende ochtend komt er een bakkertje wild toeterend het terrein oprijden en stalt voor onze camper haar broodje en het andere lekkers, wat een mooi begin van de dag. Na het ontbijt pakken we de fiets en gaan naar de Oirschotse Heide, daar zetten we de fiets neer en gaan met de honden een stuk lopen. Jet is helemaal dol van de frisbee en rent haar benen onder haar kont vandaan. Het is droog maar zo nu en dan valt er toch wat regen naar beneden. We fietsen via een andere weg terug en doen snel wat boodschapjes in het dorp.

Na de lunch houden we ons gemak, maken een puzzeltje en luisteren wat naar de radio. Rond 15:00 gaat de telefoon, de ouders van Marco. Uhm we staan nu in Oirschot maar waar staan jullie precies? Via find my iphone kunnen we hem dirigeren hoe hij moet rijden. We drinken een bakje koffie met een halve Oischotse pof (een lekker gebakje). Ik fiets nog even naar de supermarkt om wat extra ingredienten te halen voor het avond eten, een heerlijke rode curry met noedels. Na het eten gaan ze naar huis en wij doen nog een flinke ronde met de honden, aan de overkant van het kanaal is een losloopgebied voor honden dus daar konden ze nog even rennen en vliegen. Hoewel ze niet echt heel ver weg gingen en ook niet meer zo hard na de ochtend wandeling.

We gaan lekker optijd douchen, kijken nog wat tv en gaan op tijd naar bed. In de ochtend ruimen we de boel op en gaan weer terug naar huis. Wel weer een lekker weekendje op een mooie verzorgde camperplek.

Camperplaats Oirschot

camperplaatsoirschot.nl/

Oirschot is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, gelegen in de Kempen. Vroeger maakte ook Best deel uit van de gemeente Oirschot. Deze plaats splitste zich in 1819 af en werd een zelfstandige gemeente. Wikipedia

BRASSERIE TOF!
Rijkesluisstraat 3
5688 EC Oirschot

brasserietof.nl/

 

Foodtruck Des lekker

des-lekker.nl

Bakkerij Oirschot De Reijsende Man
Sint Odulphusstraat 1
5688 BA Oirschot

oirschotsebakker.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.