Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 7

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 20:17

Vandaag werden we weer wakker van de regen die met grote druppels op ons dak viel. Het was nog vroeg en we lagen nog wat te lummelen in bed, het is vroeg licht hier dus ben je ook geneigd om vroeg op te staan. We doen een bakje koffie, eten een broodje en starten de dag. De auto van onze franse scouting vrienden staat nog steeds in ons uitzicht en we maken dan ook de toiletruimte voor ze open zodat ze naar het toilet kunnen en even kunnen douchen. Terwijl wij schoon drinkwater innemen komt eindelijk de wegenwacht en worden ze weg gesleept. Uiteindelijk na een speurtocht op de camping toch de plaats gevonden waar we het chemisch toilet konden legen, was ook de overnachting plaats van een heleboel midges die uit waren op wraak, voor het verstoren van hun ochtend ritueel. Route in de navigatie gezet en we gaan weer op pad, mooie route maar niet veel tijd om om ons heen te kijken want de bochtige weg vraagt alle aandacht, zeker met het tegemoet komend vrachtverkeer, die vaak de bochten over het midden van de weg moeten nemen.

Het blijft de hele dag een beetje druilerig weer en ondanks het vrachtverkeer kunnen wel lekker door rijden naar Oban en zijn dus veel te vroeg op de volgende camping.

We moesten nog een half uur wachten voor we de camper op zijn plek konden zetten, we doen een bakje koffie en wachten dus even rustig af.

Om 12 uur mogen we dan op de camping en worden we heel vriendelijk ontvangen door een oude Schot, hij legt alles uit en vraagt wat we vandaag gaan doen. Als ik zeg dat we op de fiets Oban in gaan moet hij lachen en vertelt mij een binnendoor route. We maken de lunch klaar en gaan dan onze weg, ook even kijken waar we morgen moeten zijn.

Ik zie de kans nog om een paar souveniers te scoren en wat cultuur te snuiven ;). We doen boodschappen bij de Tesco en gaan dan weer terug naar de camping, het eigenlijke plan was om nog naar de toren te gaan maar de regen was meer dan we hadden gepland en we hadden geen zin om zeik nat te regenen.

Toen we eenmaal terug waren op de camping kwam uiteraard de zon door, ik ga mijn boek lezen en Marco maakt nog wat drone opnames, zodra die zijn bewerkt komen ze hieronder te staan, internet is een beetje traag dus dat kan nog wel even duren.


Gereden: 109,8 kilometer

Stoofvlees met aardappelpuree en rode kool

Roseview caravan park

Rose View, Glenshellach
Oban, Argyll
PA34 4QJ

roseviewoban


Oban is een plaats aan de westkust van Schotland. Het is ondanks het aantal van 12.467 inwoners de grootste stad tussen Helensburgh en Fort William. Gedurende het toeristenseizoen kan het aantal in Oban verblijvenden oplopen tot zo'n 25.000 personen. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.