Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 9

Gepubliceerd op 29 juli 2023 om 20:00

Scotland,

sometimes it rains, sometimes it pours!

Vandaag gaan we naar Glencoe maar eerst doen we nog een wasje want dat is wel een keer nodig. Zo streng al de camping was met in-checken zo streng zijn ze ook met uit-checken, dat wil zeggen om 11 uur moesten we echt van onze plek af. Om 10:59 was mijn was klaar met drogen en konden we dus nog op tijd weg. Beetje vreemd maar goed, hun zijn eigenaar en houden van regeltjes.

Vandaag gaf buienradar aan dat er vooral regen zou vallen, we rijden dus voorzichtig richting het noorden. Gaan nog even tanken in Oban en nemen gelijk een engels ontbijt mee. Onderweg stoppen we ergens om dit op te eten, ik moet zeggen dat ze hier in Schotland niet veel parkeerplekken onderweg hebben. Wat jammer is want er zijn best mooie plekken om even te willen stoppen.

De weg word smaller en het verkeer drukker of misschien moet ik zeggen meer gehaast. Het weer is slecht, het zicht is slecht en het zijn vooral hele smalle wegen met veel bochten. Er komen veel vrachtwagens en campers ons tegenmoet en op een gegeven moment horen we een flinke klap en zie ik iets van onze camper wegvliegen in de spiegel. Een Duitse camper raakt onze spiegel en we zijn het afdek kapje van het knipperlicht in de spiegel kwijt.

We kunnen niet stoppen om te kijken en rijden door, dat zien we straks dan wel. We rijden naar de camping en daar mogen we gelukkig meteen naar onze plek ook al zijn we wat vroeg. Het eerste wat we doen is kijken of wij of onze tegenligger schade heeft, helaas zijn wij het......Marco heeft maar meteen een nieuwe lampen kapje bestelt bij Obelink en die zal er dan wel zijn als we thuis zijn.

We willen ons plan niet laten verzieken en pakken de fiets om naar Kinlochleven te rijden, zo'n 6,2 mijl ongeveer een half uurtje fietsen. En jawel de eerste druppels melden zich al. En na 10 minuten zijn we al behoorlijk nat geregend maar we geven niet op, Kinlochleven is ons doel en daar gaan we voor. We doen wat boodschapjes ,dan was de rit niet voor niets, kijken nog wat in het dorp en gaan dan toch maar terug. Als we weer op de camping zijn is ons outfit van de dag helemaal doorweekt en zijn we genoodzaakt om onze joggingbroeken aan te doen. 

Marco bemerkt dat de Victron omvormer veel geluid maakt, dat zou kunnen omdat we net de fietsaccu's op de lader hebben gezet, edoch blijkt dat we helemaal geen walspanning hebben, alles schakelaars in de camper gecheckt, alles staan goed dus moet er van de stroompaal geen spanning komen, en inderdaad, hier lag, bij ons en de buurman, de aardlek schakelaar eruit. Klep opgemaakt om te resetten, zonder resultaat dus maar even naar de receptie om dit te melden. Na nog geen vijf minuten stond de campingbaas al bij de paal en legde uit dat de aardlek schakelaar eerst door een borging naar beneden geduwd moet worden en dan omhoog. Hij vertelde dat hij de eerste keer hier een elektricien uit het dorp voor had laten komen. Was een nieuw type schakelaar. Afijn, lang verhaal kort, we hebben weer stroom, het prachtige zicht van Loch Leven wordt verruild voor een binnenkomende regenbui ( het is alsof er een wolk van tussen de bergen naar beneden komt), fietsen staan op de fietsendrager, het is heerlijk warm in de camper, straks lekker steengrillen en vanavond gaan we het WK Rummikub Glencoe houden en voor de rest.... doen helemaal niets meer vandaag!


Invercoe Highland Holidays

Glencoe, Ballachulish PH49 4HP, 

invercoe

61 kilometer gereden met de camper

23 kilometer gereden op de fiets

eten doen we van de plaat vandaag

 


Glencoe is een dorp in de Schotse lieutenancy Inverness langs de A82 in het raadsgebied Highland in het noordwesten van de gelijknamige vallei Glen Coe. De rivier Coe loopt ten noorden van het dorp en mondt daar uit in Loch Leven, een zoutwatermeer dat één wateroppervlak vormt met Loch Linnhe. Wikipedia

Kinlochleven is een plaats in de Schotse Hooglanden. Het ligt aan de oostkant van het loch: Loch Leven. Kinlochleven ligt op de route van de West Highland Way. Duitse krijgsgevangenen hielpen bij de aanleg van de weg aan de zuidzijde van het loch die in 1922 was afgewerkt. Wikipedia

Ballachulish is een plaats in Lochaber in de Schotse Hooglanden die ligt rond enkele vroegere leisteengroeves. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Grietje Bronke
een jaar geleden

Echte bikkels zijn jullie regen geen probleem en wat is er mis met een joggingbroek heerlijk toch. Wel jammer van die Duitser….

Maudje
een jaar geleden

❤️