Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 11

Gepubliceerd op 31 juli 2023 om 20:00

Vandaag was het plan om naar de Glen Nevis te gaan met de Gondola en het zou aan het weer liggen of we op de fiets zouden gaan of met de camper. Nou dat was vanmorgen geen vraag meer want het kwam met bakken uit de hemel en het zou niet veel beter worden vandaag. Marco checkt hoe laat de gondels gaan en tot onze verbazing zien we dat hij gesloten is voor passagiers omdat vandaag de start is van het WK Downhillen voor de mountainbikers.

Balen, maar dit hadden we kunnen weten als we eerder gekeken hadden. Wat nu? het regent en volgens buienradar wordt het de komende uren ook niet droog. Rond 12 uur zien we een gaatje en gaan dan toch op pad, de hele dag in de camper is ook niet echt ons ding....

We besluiten om via de shortcut toch op de trail van de Ben Nevis te komen en zien dan wel wat we doen. Zo gezegd zo gedaan.

De weergoden zijn ons goed gezind en we maken een mooie wandeling. Althans .....nee het was echt heel mooi maar de shortcut is toch iets steiler dan dat we hadden bedacht. Maar goed als je er eenmaal loopt geeft je niet zomaar op, althans wij niet. Dus we lopen toch naar boven tot we op de originele route komen, met mijn tong op mijn schoenen heb ik dat gehaald pfff, ben geen 18 meer.

We lopen vandaar uit weer terug naar beneden, veel losse stenen maken de route niet makkelijker dan de weg omhoog. We lopen nu richting het informatie centrum van de Ben Nevis en de eigenlijke start, we maken nog even gebruik van de stenen onderweg om even lekker te koekeren.

Dus al met al toch weer een heerlijke dag gehad en je raad het al, toen we terug waren bij de camper begon het weer te regenen. 

vanavond eten we heerlijke Butter Chicken met zelf gemaakt pita broodjes naar recept van Paula.


Geen kilometers gereden

Butter chicken met zelf gemaakte pita broodjes


Fort William is een plaats in het Schotse raadsgebied Highland, 160 km ten noorden van Glasgow. Het bevindt zich aan de oevers van Loch Linnhe, in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De stad heeft zich ontwikkeld rond een reeks grote en kleine, strategische forten. Wikipedia

Ben Nevis is de hoogste berg en dus de hoogste munro in Schotland en ligt in het Grampian Gebergte in het graafschap Inverness aan de ingang van de Glenmore. Het is ook de hoogste berg van het volledige Verenigd Koninkrijk. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.