Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 12

Gepubliceerd op 1 augustus 2023 om 20:00

Vandaag is onze lieve schoondochter Dewi jarig,

Gefeliciteerd!!!!

Vanmorgen na een heerlijke nacht en zonder al te veel spierpijn ons bedje uit. Bakje koffie uiteraard en wakker worden, om ons heen horen we al van alles rommelen. Veel mensen gaan weg vandaag zo te horen. Wat een luxe als je met een druk op de knop je poten omhoog zijn en alleen een elektriciteit snoer moet oprollen en weg bent. 
Onze route liep langs het bekende viaduct van de Harry Potter trein maar helaas lag deze eruit voor onderhoud, is trouwens een leuke toeristische trekpleister, vooral de parkeerplaatsen zijn in trek. Na de afslag voor de trein en het Glenfinnan memorial werd het een stuk rustiger op de weg. We hadden gehoopt eerder mee te kunnen met de Ferry, maar ze waren de hele dag compleet vol geboekt en moesten dus onze beurt afwachten. 

Helemaal niet erg, we zoeken een parkeer plekje net buiten het dorp en we nemen de fietsen van de camper om terug naar het dorp te gaan. We hadden een Coop gezien dus konden gelijk even boodschappen doen. We hadden ongeveer 2,5 uur de tijd en zo groot was het dorp nou ook weer niet.

Daarom gaan we eerst ergens een lunch-je doen, want eten moeten we toch ook.

Als onze lunch naar binnen is gewerkt gaan we nog wat winkeltjes af, je moet toch wat he? We zien een mooi cadeau voor Dewi en nog wat moois voor ons zelf, doen boodschappen en gaan terug. Inmiddels 1,5 uur voorbij. Het is mooi weer en staan vlak bij een uitkijk met bankjes, Marco laat zijn drone nog even omhoog en ik geniet van het uitzicht op Skye, nog even geduld en wij zijn er ook.

Na de oversteek van ongeveer 45 minuten rijden we in colonne het eiland op, de wegen zijn beter als dat we hadden gedacht. En bedenk dan niet Nederlands wegdek maar op zijn Engels met hier en daar een kuil/gat/putdeksel. Maar het was niet al te smal en de gaten vielen reuze mee althans in het begin van de rit.

We rijden op ons gemak en er slingert een hele rij achter mij aan, de wegen zijn (in mijn optiek) niet geschikt voor 110 km per uur en ik vind 80 meer dan hard genoeg. Uhmmmm jammer voor de rest die achter mij aan rijdt.

Maar na een uur rijden komen we op onze bestemming, super mooie camping aan de rand van Loch Greshornish. De camping eigenaar houdt een praatje, legt dingen uit en brengt ons naar onze plek. Super vriendelijke man en de camping is nog niet zo oud, dat betekent ook dat het sanitair netjes is.

Ons uitzicht voor de komende 3 dagen, we waren wat aan de late kant dus gelijk maar het eten gemaakt en daarna gedoucht, dan hoeven we niet meer uit de camper, za mar zegge (midgets-tijd).

We hebben de route voor morgen ook al door genomen en gaan een rondje links om doen naar Dunvegan Castle en Neist point, en overmorgen gaan we naar Quanraing en the Old man of stor.


Kilometers gereden: 219 km

Ferry overtocht van Mallaig-Armedale

Macaroni gegeten


Glenfinnan is een dorp in Schotland gelegen in het raadsgebied Highland, aan het noordelijke uiteinde van Loch Shiel, 21 kilometer ten westen van Fort William. Wikipedia

Het eiland Skye is het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.