Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 13

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 20:00

We worden wakker van het geknisper van de steentjes naast onze camper en tevens de doorgang naar het toiletgebouw. Het is al licht en het zonnetje schijnt volop. We worden langzaam wakker met een kopje koffie in onze ene hand en een bammetje in de ander. Laat de dag maar komen wij zijn er klaar voor.

Vandaag staan op de planning Dunvegan Castle en Neist Point Lighthouse en gezien de wegen op Skye hebben we besloten om dit met de camper te doen en niet met de fiets.

Om half 10 zitten we in de camper op weg naar Dunvegan, het motto is nog steeds links rijden. De wegen zijn breed genoeg maar het wegdek is wat minder flexibel. We nemen bij Dunvegan de afslag naar het kasteel, de wegen worden smaller met links en recht passeer plaatsen.  De mede bestuurders op de weg zijn hier op ingesteld en rijden op het gemak en geven elkaar de ruimte om te passeren.

Bij het kasteel is een mooie grote parkeerplaats met ruimte voor bussen en campers, het is al behoorlijk druk en een flinke wachtrij bij de kassa. Wij zetten onze camper netjes weg en gaan keurig in de rij staan.

Op visite bij de MacLeod Clan, die hier geruime tijd hebben "gecland". Mooi om de geschiedenis te lezen en te zien hoe het toen was. Na de rondleiding in het kasteel genieten we nog van de mooi aangelegde tuin met zijn watervallen.

We drinken een bakje koffie met een scone en gaan verder...

Nadat we van de parkeerplaats zijn weg gereden wordt het meteen met een camper rijden hier wel steeds spannender, de wegen worden echt smal, zachte berm met flinke rotspartijen erin maar vooral heel slecht asfalt met erg veel gaten en zeer slechte stukken. Motto is dan ook om hier vooral niet te hard te rijden zodat het bestek in de besteklade blijft liggen. We hebben immers vakantie en laten regelmatig de mensen in de auto's achter ons passeren en zo vervolgen wij onze weg. Na een route van 12 mijl, zo'n 21 km, doen we toch al gauw een klein uurtje.

Aangekomen bij het Neist Point Lighthouse is het nog even een 'dingentje' om de camper te draaien en een parkeerplekje langs de kant van de weg te vinden en gelukkig ziet Patty een mooie plek waar we zo in kunnen draaien. Spullen mee, camper op slot en op weg naar deze toeristische attractie. Daar waar de weg eindigt volgt een trap naar beneden en krult zich vervolgens om de volgende heuvel heen waarachter deze vuurtoren zich bevindt. Super mooie omgeving, en we hadden gelukkig erg mooi en helder weer.

Nadat we de diverse foto's hadden gemaakt volgde de terugweg omhoog, dus lichtelijk bezweet kwamen we weer boven waar de aanzwellende wind een aangename afkoeling bracht. Terug de camper in en retour richting de camping. Hier aan gekomen hadden we nog twee kleine pizza's van de supermarkt in de oven gedaan, maar die gingen meteen het ronde archief in, waren niet te eten. We besluiten de fietsen van de camper af te halen om nog even in het pittoreske dorpje Edinbane te kijken, op de lokale pottenbakkerij na was daar dus niets te beleven, dus als je rust wilt en de nieuwe serie van Harry Potter wil schrijven, Edinbane is the place to be. 

Na deze desillusie dat we geen bruisend dorpscentrum waren tegengekomen besluiten we terug naar de camping te fietsen, hier aangekomen zet ik de Skotti grill bbq in elkaar en begin met heerlijk gemarineerde kipfilet en biefstukjes. Inmiddels had Patty de ovenfrietjes gereeds en hebben we lekker buiten voor de camper kunnen eten, afgewassen, wind neemt toe en begint fris te worden dus fietsen op de camper gezet, tafels en stoelen opgeruimd en lekker gedoucht.


Gereden, 67km met de camper

met de fiets 10 km

BBQ-en

Zelfde stekje als gisteren


Dunvegan Castle is one the greatest Hebridean castles and the only Highland fortress to have been continuously occupied by the same family for 800 years. Architecturally it is a building of high importance, containing the work of at least ten building periods ranging from the 1200s to the 1850s.

De vuurtoren van Neist Point staat op het uiterste puntje van het ruige Duirinish-schiereiland in Schotland en vormt de meest westelijke punt van het Isle of Skye. Het baken werd voor het eerst aangestoken in 1909 en is sinds 1990 geautomatiseerd. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.