Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 14

Gepubliceerd op 3 augustus 2023 om 20:00

De dag begon vroeg, zoals iedere dag. Ik ga mijn bedje uit en zet een bakje koffie, kijk naar buien radar en zie dat het tot 10 nog wel blijft miezeren. Omdat we gaan wandelen en ik niet wil beginnen met regen zullen we wat later vertrekken en besluit ik om eerst maar een wasje te doen. Schijnt af en toe te moeten😉

Nadat de was klaar is vertrekken we van af de camping richting The Old man of Storr, de weg is in de afgelopen nacht niet opnieuw geasfalteerd zodat we weer lekker aan het stuiteren zijn. Zonder kleerscheuren komen we dan ook aan bij de parkeerplaatsen, deze zijn ruim aanwezig echter staan er personen auto's op de plaatsen waar campers geparkeerd dienen te worden. Op het parkeer terrein voor de auto's (afgeschermd met een balk op 2 meter hoogte) is nog veel plek maar wij kunnen hier niet terecht met de camper. 

Dus vandaag geen Old Man of Storr voor ons en besluiten dan ook richting The Quiraing te rijden. na het invoeren van de lokatie in het navigatie systeem gaan we op pad, weer wordt slechter en met de regen begint nu ook de wind op te steken. De route er naar toe is een leuke uitdaging met de camper, stijgingspercentage van 16% met haarspeld bochten op een smal en slecht wegdek en veel tegemoetkomend verkeer dus op tijd in de passeer strook wachten tot we weer verder kunnen.

Boven aangekomen, mooie parkeerplaatsen voor de camper, en we zijn in laaghangende bewolking terecht gekomen, zitten dus gewoon in een wolk. We trekken onze regenpakken aan, hangen de rugzakken om en gaan eerst de parkeerplek betalen voordat er een bon op de voorruit zit. 

De routes zijn mooi uitgezet en proberen nog wat foto's te maken haar helaas is het zicht erg slecht. We besluiten de route op te gaan maar na een kilometer slaat de miezer regen om in serieuze regendruppel dus besluiten we terug te gaan naar de camper, natte kleding in de douche opgehangen om te drogen en we besluiten om een lekker soort van engels ontbijtje te maken met scrambled eggs en witte bonen in tomaten saus (in deze versie zaten er zelfs cocktail worstjes bij). 

Na dit culinaire hoogstandje besluiten we om door te rijden naar Uig om te kijken of hier nog iets te beleven valt maar hier geen vertier van enige betekenis. Het is inmiddels al wat later op de middag geworden en besluiten dan ook richting de camping te rijden, we hadden hier ons ingeschreven voor de cursus "lekker effe niets doen" en na een periode van veel dingen zien en doen is dit ook wel even lekker, zeker als het buiten van het miezerige zeik weer is. Vanavond eten we lekker nasi met sate en kroepoek en morgen gaan we vroeg richting The Old Man of Storr voor poging twee en daarna de ferry richting Harris en Lewis.


Camping Loch Greshornnish

Arnisort

IV51 9PS Edinbane

 

94 km gereden

Nasi met sate, een gebakken ei en kroepoek

 


The Storr is een rotsachtige heuvel, gevormd door een aardverschuiving, op het schiereiland Trotternish van het eiland Skye. The Storr vertoont zich als een steile rotswand, naar het oosten gericht, boven de Sound of Raasay. Wikipedia

Quiraing is de naam van een aardverschuiving op de oostelijke zijde van de Meall na Suiramach, de meest noordelijke top van de Trotternish Ridge op het eiland Skye in Schotland. Quiraing is 543 m hoog en zijn benaming stamt uit het Oudnoords. De woorden kvi en rand betekenen ronde plooiing. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.