Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 18

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 20:00

Was vergeten te vertellen ons onthaal op de camping was, we waren gisteren wat laat van de boot en hadden een krappe marge om voor 20:00 uur op de camping te zijn. Ik had gebeld en de voicemail ingesproken dat we 10-15 minuten later zouden zijn. Komen we om  20:04 aan is alles dicht, nou dat kan er hing een bel dus ik bel aan. Komt een vrouw in haar badjas of er een emergencie is... uh ja wij willen een plekje. Kom morgen maar terug om 8 uur. Dus ik op mijn beste Engels. Nee ik heb gereserveerd en gebeld dus ik wil nu een plek, na wat gemopper mogen we toch binnen en krijgen de code. Nou dat was dat, vanmorgen willen we vroeg weg want we moeten nog een eindje rijden. Weer niemand bij de receptie, weer bellen geen gehoor alleen een hoop gemopper bij haar camper. Dus we zijn gewoon vertrokken dikke doei!

Maar goed, we gingen toch nog een keer terug naar het kasteel Eilean Donan om te kijken of onze foto's van gisteren konden worden overtroffen, zie resultaat hier boven. We rijden richting Stirling en onderweg hadden we nog een afslag bij The Commandos Memorial at Spean Bridge een monument en herdenkingsplek voor gevallen commando's.

De weg was prima te doen en we reden lekker door, we zouden rond 14:00 in Stirling zijn, ideaal want we moesten ook nog boodschappen doen. De koelkast was bijna leeg en in de kastjes begint de voorraad ook goed te slinken. We rijden via Perth en de 'snel' weg heeft soms 4  of 3 en soms 2 rijbanen, dus als er dan iets gebeurt is het gelijk goed raak zeg maar. TomTom kwam met een omleiding en het bericht dat er een ongeval wat op de A9. Een camper had een flinke klap gemaakt en stond aan de kant van de weg, politie leiden de boel zodat we door konden. Al met al toch een uur vertraging.

Als we bijna bij de camping zijn zien we het William Wallace monument al boven de stad uit en hoe dichter we bij de camping komen hoe groter het wordt. We zitten daar dus vlak bij in de buurt.

Het inchecken op deze camping was een groot verschil met hoe we vanmorgen weg gingen, fijn van die vriendelijke mensen. We halen de fietsen van de camper en gaan naar de dichtstbijzijnde COOP halen boodschappen en fietsen terug, morgen de stad verkennen en het William Wallace monument eens goed bekijken. Voor nu is het genoeg, best vermoeiend zo'n eind rijden.


315 km gereden

6 km gefietst

Witches Craig Caravan & Camping Park
Blairlogie, Stirling
Scotland
FK9 5PX

https://witchescraig.co.uk/

van de plaat gegeten 


Stirling is een royal burgh, tegenwoordig met de officiële titel van city, in Schotland. Het is een moderne stad gelegen op de aanslibbingsvlakte van de rivier de Forth, rond een steile rots waarop zich een kasteel en het oude stadscentrum bevinden. Wikipedia

Het Wallace Monument, officieel The National Wallace Monument, is een negentiende-eeuws nationaal monument, gelegen in Stirling, Schotland. Het is een symbool van de Schotse vrijheid. De toren is genoemd naar de dertiende-eeuwse vrijheidsstrijder William Wallace. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.