Scotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 day 21

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 20:00

En het eind begint er nu dan toch echt aan te komen, vandaag gaan we een flink stuk naar beneden, zo'n 4,5 uur rijden. We staan vroeg op want slapen is toch wat lastig als je weet dat er mogelijk ladrons op de camping rondstruinen 's nachts. We konden pas na 08:30 de fietsen weer ophalen en ons kent ons, we zijn al helemaal klaar voor vertrek om 08:15🤣. Alleen de fietsen er nog op, accu's aan de lader en gaan. 

We moeten een flink eind en de wegen zijn niet als in Nederland, we rijden het mooie weer tegemoet. De tijd die TomTom geeft is niet correct en we rijden er dan ook ruim een half uur langer over en komen om 13:45 op de camping (inchecken 14:00), we konden gelijk maar onze pitch en werden uitgenodigd om rond 18:00 een welkoms Prosecco te komen drinken in de kantine/bar. 

We zetten de camper op zijn plek en sluiten stroom aan. Fietsen eraf, accu's erin en op naar York. Dat was toch wel weer een stuk verder fietsen dan gisteren en met gevaar voor eigen leven langs een hele drukke weg. Gelukkig houden ze wel rekening met fietsers en blijven dan ook achter je hangen, wat dan weer betekend dat je harder wilt gaan fietsen. 

De Hop on Hop off bus was ons in Edinburgh goed bevallen dus deze ook meteen voor York geboekt. De fietsen met alle sloten weer aan een hek vastgezet, en meteen op de bus, edoch stond deze bus na 10 minuten alweer stil midden in een winkelstraat. In eerste instantie dachten we dat dit een stop was zodat er mensen op of af konden maar na een kwartier en diverse startpogingen van de bus kwam het verlossende woord, bus is stuk en we stappen over op een nieuwe bus. 

Dus iedereen er af en na 5 minuten stond er een nieuwe bus op ons te wachten, dit keer met gids die alles vertelde over York en de geschiedenis ervan. Na een busritje van anderhalf uur weer aangekomen bij het begin punt en nog even te voet de stad in. De fietsen stonden nog waar ze moesten staan en York is een kleinere versie van Edinburgh met al het vertier op staat alleen net even minder druk, het is super lekker weer dus alle terrassen zijn vol en de heerlijkste geuren komen uit de keukens van de restaurantjes waar we voorbij lopen, en ook hier weer de straatmuzikanten in alle vormen en gedaante die hun hypotheek weer bij elkaar aan het sprokkelen zijn. 

Na een uur winkel in en winkel uit besluiten richting de fiets te lopen vanwaar google maps voor ons de route naar de camping uitzet. Na een ritje van 15 km komen we weer aan op de camping, de lokale inlanders zijn een beetje bang voor fietsers op de weg, en gaan dan ook met een grote boog om je heen of blijven een lange tijd achter je rijden waarmee ze een leuke file veroorzaken, dit terwijl ze in Nederland je 'gewoon' inhalen. We zetten de fietsen neer en besluiten om onze Prosecco te scoren. Ik ben hier niet van dus Patty kreeg meteen een fles mee en ik een steenkoud Sol biertje. Ik moet zeggen dat die erin ging als Gods woord in een zendeling en raaktje dan ook geen huigje.

We kijken elkaar aan en besluiten dat het slimmer is om te gaan douchen en te eten dan om hier aan de heel gezellige bar te blijven hangen. Verstandig besluit en na het douchen  maken de restjes uit de koelkast warm, dus we eten ovenfrietjes met hamburgers met bacon en stoofvlees. Het is nog steeds prachtig weer en eten dan ook lekker onder de luifel waar we zelfs het schaduwdoek aan vast hebben gemaakt, tevens alles in de camper dicht gemaakt en de airco aangezet zodat de meeste warmte eruit is. Na dit culinaire hoogstandje duiken we lekker de airco in en we zitten allebei te knikken bollen, was tenslotte een lange dag, veel gezien en gedaan en besluiten dan ook om lekker op tijd er in te duiken, ook morgen wordt weer een lange dag.


Gereden met de camper ongeveer 327 km

Gereden met de fiets 31 km

Restjes van de dag gegeten

Flaxton Meadows
Flaxton
York
YO60 7QZ

flaxtonmeadows 


York is een unitary authority met de officiële titel van city, en het is een district in het noorden van Engeland met North Yorkshire als ceremonieel graafschap. De vestingstad ligt aan de samenvloeiing van de Ouse en de Foss. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Dre
een jaar geleden

Het vliegt voorbij hè? Goede overtocht!!