Weekend Biest-Houtakker

Gepubliceerd op 17 september 2023 om 20:00

Zooo, na weer een week werken, vergaderen en overleggen is het weer tijd om onze biezen te pakken. 
Marco heeft donderdag de camper opgehaald en stond al voor de deur. Na een bezoek bij de pedicure en de Jumbo gaan we richting Biest-Houtakker. 

We rijden uiteraard weer de file in van de A16 naar de A58, altijd feest hier. We gaan langs Hilvarenbeek en door Biest-Houtakker voor we bij de camperplaats aankomen. Omdat we vooraf geboekt en betaald hadden ging de slagboom automatisch open en konden we naar ons plekje. Een mooi plekje waar je zo in kan rijden, we hoefde ook bijna niet te levellen. Ideaal dus

De honden schoten uit de camper en vlogen de camperplaats over wat voor een bepaalde campergast schijnbaar een probleem was. Na een kleine berg met poep had ik de honden weer onder controle en kon ik opweg met mijn poepzakje gaan ruimen. Desbetreffende campergast stond al bij de berg poep mij op te wachten met een bla bla bla verhaal. Zoek het uit zou ik zeggen ik ruim het gewoon netjes op pffff. 

Na een heerlijk bakje koffie met een nog lekkerdere koek gaan we op de fiets om wat lithium batterijen te legen. We fietsen aan de overkant van het Wilhelmina kanaal richting Tilburg. Een mooi fietspad met daarnaast nog een zandpad, op de terug weg pakken we het zandpad en kunnen de honden even los wat altijd een feestje is en ze veel ontspannender lopen. Terug op de camperplaats liggen ze vast en wij zitten lekker buiten tot dat nr 1 zachtjes begint te piepen, die wil naar binnen op hun bed liggen, na dat Jet binnen was begon ook Tess wat tegen te stribbelen en zo lag het stel binnen en wij buiten.

's Avonds eten we gebakken aardappeltjes met een schnitzel en een salade, daarna krijgen de honden eten en gaan we nog een stukje wandelen. We genieten nog even van de warme avond maar door de vliegen en muggen zijn we toch genoodzaakt om binnen te gaan zitten met het honden bed nog naar beneden, dat moeten we morgen maar anders doen.

Na een heerlijke nacht, staan we voor ons doen laat op. Ik had de honden vannacht al even laten plassen omdat ik zelf naar de wc moest en er toch uit was, dat betekend meestal dat ze wat langer stil zijn in de ochtend. Wat wel opviel was dat er al heel vroeg langs het kanaal veel tentjes stonden met vissers en de roeiers waren ook vroeg wakker 😉. We gaan na het ontbijt op de fiets, deze keer de andere kant op richting Oirschot (dat is te ver weg voor de honden). Jet en Tess springen viervoets omhoog als ze zien dat we de fietsen pakken en de looptuigen klaar leggen. Het is dan wel ff een dingetje om ze dan aan te lijnen zonder dat je gelijk van je fiets af valt.

We kijken even op google maps en besluiten om tot het plaatsje Haghorst te fietsen dat is ongeveer 5,5 km en dat is lang genoeg voor de honden. We rijden op het zangfietspad waar om de zoveel tijd een betonnen picknick tafel staat met een mooi Brabants lied er op. Niet dat ik kan zingen maar wel geinig.

 

Onderweg komen we nog langs een uitkijkpost waar we even kijken waar naar we moeten kijken dan. Dit ging vooral om de geschiedenis en om de waterzuivering die hier plaatsvind, wel super leuk om te lezen. We fietsen verder en het fietspad veranderd in een zandpad na de eerste ophaal brug waar de honden lekker los kunnen lopen, ze blijven netjes naast Marco en dribbelen in een lekker drafje mee.

Aan het eind van het pad komen we in het dorp aan en gaan lekker even op het terras zitten voor een bakje koffie. Hier zit sluis IV waar we na de koffie even gaan kijken. Ook hier stond een plakkaat met informatie, maar eerst koffie!!!!

Ik reken de koffie af en zeg tegen de vrouw dat we nog even naar de sluis gaan kijken en onze fietsen laten staan, ze lacht en zegt ja iedereen vindt dat mooi en interessant maar voor ons is het vooral vervelend als de brug open staat, en dat snap ik ook wel. Wij moeten namelijk zelf ook regelmatig wachten voor de brug om naar ons werk te gaan.

De sluis en het pomphuis staat er al sinds 1922 en valt inmiddels onder monumentenzorg, klik hier voor meer informatie. Wel innovatief dat ze gebruik hebben gemaakt van alles wat de sluis en het pomphuis te bieden hebben om er stroom op te wekken.

We fietsen via de andere kant van het kanaal terug en genieten de rest van de dag van het mooie weer en de rust.

We eten buiten op de plaat en wandelen nog een stuk met de honden. Tot het zachtjes gaat miezeren en dit over gaat in grote mensen druppels, de fietsen staan al achter op en de tafel en stoelen in de garage. 

Marco maakt een puzzeltje en ik ben begonnen in een nieuw boek van Samuel Bjørk. Het gaat steeds harder regenen en ook horen we met regelmaat donder gerommel op de achtergrond. We wagen ons nog aan een potje Rummikub en gaan dan naar bed met het tikken van de regen en eikels op ons dak. Wat een heerlijke dag weer en morgen gaan we op tijd weg en nog even naar het Veerse meer als het weer mee zit. 


 Camperplaats Biest-Houtakker

Veldbraken 2b

5081 NL Hilvarenbeek

camperplaatsbiesthoutakker 

Biest-Houtakker is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp heeft 1000 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Hilvarenbeek. Biest-Houtakker ligt aan het Wilhelminakanaal waaraan ook een passantenhaven is gelegen. Wikipedia

Haghorst is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant met 823 inwoners. Haghorst is een ontginningsdorp, gelegen aan het Wilhelminakanaal en vormt een van de zes kernen van de gemeente Hilvarenbeek. Wikipedia

Hilvarenbeek is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, ten zuidoosten van Tilburg. De gemeente telt 15.956 inwoners en heeft een oppervlakte van 97 km², waarvan 1,49 km² water. De hoofdplaats, Hilvarenbeek, ligt op een hoogte van 17 meter. Met Hilvarenbeek erbij bestaat deze gemeente uit zes kernen. Wikipedia

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.